Liderii Europei, baie de mulțime la Sibiu. Iohannis: "A fost cel mai emoționant moment"

Liderii europeni care au participat, joi, la summit-ul UE de la Sibiu, au făcut o baie de mulțime în Piața Mare. 

După poza de grup din Piața Mare a Sibiului, șefii de stat sau de guverne UE, nu au ezitat să se apropie de mulțimea adunată în piață. Astfel, președintele Klaus Iohannis, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, au făcut o baie de mulțime. Politicienii au dat mâna cu oamenii adunați în Piața Mare și chiar au schimbat câteva cuvinte cu ei. Românii i-au primit cu entuziasm pe liderii europeni și au scandat "Europa" si "Iohannis".

„Cred că este un semn foarte, foarte frumos din partea sibienilor că au venit și ați văzut că liderii europeni au dorit să îi salute pe sibieni. Mi se pare un lucru extraordinar de frumos, este un lucru total spontan. Oamenii au venit de curiozitate și liderii au simțit căldura românilor care abia au așteptat să îi primească aici, în inima României. Acesta este cel mai emoționant moment din întregul summit de astăzi”, a spus președintele Klaus Iohannis, la Sibiu.

Politicienii europeni au adoptat, joi, la summitul informal de la Sibiu, o declaraţie care cuprinde 10 angajamente, printre care apărarea "unei singure Europe", o Europă ce va fi "un lider mondial responsabil".

Comenteaza