Liderii PSD Cluj, cu Dragnea şi CEX-ul, înainte. Vezi ce cred social-democraţii clujeni despre profilul viitorului premier

Liderii PSD Cluj, cu Dragnea şi CEX-ul, înainte. Vezi ce cred social-democraţii clujeni despre profilul viitorului premier
Liderii PSD Cluj au vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre portretul viitorului prim-ministru al Guvernului României.

Liderii PSD Cluj au fost destul de zgârciţi la vorbă în a nominaliza posibili candidaţi pentru postul de prim-ministru. Deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj, pus de Liviu Dragnea anul trecut la şefia organizaţiei, s-a rezumat la a spune că CEX al PSD este suveran. „În următoarea perioadă va fi organizat un CEX şi acolo ne vom gândi la cele mai bune propuneri de prim-ministru şi vom lua o decizie împreună, probabil în weekend", a spus Nasra.

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe liderul PSD Cluj dacă are de gând să facă propuneri de miniştri sau secretari de stat din organizaţia clujeană, dar în răspunsul dat, Nasra a fost mai degrabă preocupat să-i plătească nişte poliţe fostului şef de partid Victor Ponta.

Preocuparea mea principală în momentul de faţă şi a colegilor mei care am votat demiterea cabinetului Ponta - Grindeanu este să restabilim o bună guvernare care să ducă pe linie dreaptă, atât economic cât şi politic, România. Numai domnul Victor Ponta organiza concursuri de funcţii şi împărţea ministere în stânga şi în dreapta. Asemenea demnitate nu se împarte precum le împărţea domnul Ponta: dădea un minister la patru colegii din partid".

Nici alţi lideri clujeni ai social-democraţilor nu au avansat nume concrete pentru şefia Palatului Victoria, dar au făcut un profil al celui care va conduce Guvernul României.

„În primul rând ar trebui să fie un membru PSD cu activitate deosebită, un om integru, care are abilităţi atât pe latură administrativă, diplomatică şi un profesionalism deosebit. Văd un om care poate şi îşi asumă programul partidului să-l realizeze în etape şi cred că trebuie să fie un om onest, corect şi de bun simţ.

Bănuiesc că la sfârşitul acestei săptămâni va fi un CEX, săptămâna viitoare, luni, bănuiesc că va fi o întâlnire pe grupuri parlamentare PSD şi ALDE unde se vor lua deciziile de comun acord", a precizat deputatul PSD de Cluj, Cornel Itu. El a spus că organizaţia Cluj va face şi ea propuneri de oameni pentru viitorul executiv.

„Noi am avut şi până acum secretari de stat, sigur că o să încercăm, acolo unde avem performanţă în anumite domenii, unde oamenii sunt oneşti şi de bună calitate, sigur că o să avem şi noi anumite propuneri. Eu sper că din resursele partidului la nivel de judeţ să găsim oameni competenţi pentru a pune în aplicare programul partidului", a fost de părere deputatul.

Fostul lider al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, crede că viitorul premier ar trebui să aibă experienţă în conducere: „În primul rând trebuie să fie o persoană cu experienţă în management, o persoană care să fi avut în trecut exerciţiul gestionării unui aparat compus din oameni bine pregătiţi, de la care se aşteaptă să facă performanţă alături de cei pe care îi conduce şi echilibrat.

Ar trebui să fie om de cuvânt, ceea ce spune să şi facă. Trebuie să fie serios şi bine pregătit şi până la urmă, să facă treabă şi să nu devină arogant după ce devine prim-ministru şi să nu creadă că le ştie pe toate."

Nici Lăpuşan nu şi-a exprimat public o părere despre vreun candidat favorit pentru funcţia de prim-ministru, având, potrivit spuselor sale, totală încredere în celebrul de-acum CEX al PSD, forul de conducere care reuneşte preşedintele partidului şi liderii de organizaţii judeţene.

Comenteaza