Liderii PSD și PNL s-au întâlnit la Vila Lac. I se caută înlocuitor lui Vasile Dîncu

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit la Vila Lac. I se caută înlocuitor lui Vasile Dîncu
| Foto: evz.ro

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă, marţi seară, că discuţia dintre conducerile PNL şi PSD de la Vila Lac a avut ca subiect Ministerul Apărării şi găsirea unui succesor demisionarului Vasile Dîncu.

„M-au informat cei doi preşedinţi că au discutat despre situaţia de la Armată, de la Ministerul Apărării, ei trebuie să ştie ce au decis, alte amănunte nu le cunosc, nu ştiu, dar sunt convins că foarte repede ar trebui să se ajungă la o soluţie pentru că nu poţi să laşi Ministerul Apărării fără un titular la acest portofoliu. Asta a fost discuţia lor, aşa m-au informat astăzi după-masă şi aştept şi eu nominalizarea ministrului Apărării în curând”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit news.ro

În ceea ce priveşte posibilitatea unui schimb de ministere, liderul UDMR spune că protocolul coaliţiei de guvernare nu interzice aşa ceva.  

 „Marcel Ciolacu este cel care poate să răspundă dacă doreşte un schimb sau nu. Teoretic şi practic, se poate. Protocolul coaliţiei nu interzice astfel de schimburi între partidele din coaliţie. Se modifică sau se semnează o anexă în care se spune că s-a schimbat portofoliul între cele două partide.

Dacă cineva consideră, de la preşedinte până la premier şi până la preşedintele PSD-ului, cei care au avut şi au portofoliul de la Apărare că nu mai vor, sau nu există un om competent în care preşedintele are încredere şi poate lucra cu preşedintele, se poate face un astfel de schimb, nu e nicio problemă, nu există o astfel de frână sau piedică.

Dar eu, cel puţin până la această oră, nu ştiu de o astfel de intenţie, am văzut şi eu declaraţiile. Se poate teoretic, şi dacă teoretic se poate, se poate şi practic. Dacă ei, între ei, se înţeleg, noi nu avem nimic de comentat”, adaugă liderul formaţiunii maghiare.  

Kelemen Hunor consideră că ”nu este bine” ca interimatul la MApN să se prelungească până la limita maximă de 45 de zile, fiind nevoie de un titular, chiar dacă premierul cunoaşte bine ministerul şi ştie ”ce are de făcut”.  

Preşedintele UDMR mai susţine că nu s-a discutat în coaliţie niciodată situaţia de la MApN, subliniind că Vasile Dîncu a participat în primele luni la şedinţele coaliţiei, după care nu a mai fost prezent din cauza programului încărcat. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza