Liderii social democraţilor clujeni, reacţii după congresul „zero funcţii pentru Cluj". „Mai importante sunt proiectele guvernamentale din judeţ"

Liderii social democraţilor clujeni, reacţii după congresul „zero funcţii pentru Cluj". „Mai importante sunt proiectele guvernamentale din judeţ"

Aşa cum ZIUA de CLUJ a anunţat încă de săptămâna trecută, PSD Cluj nu s-a bătut pentru nicio funcţie la congresul de sâmbătă şi nu va avea reprezentanţi în noua conducere. Liderii social democraţilor clujeni spun însă că „este timp pentru toate".

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, afirmă că situaţia de astăzi se poate schimba în următorii ani şi că este de salutat faptul că există o colaborare bună cu ceilalţi colegi din Regiunea de Nord-Vest.

„Sunt foarte bucuros că am reuşit să ne înţelegem toţi colegii din regiune ca să sprijinim doi vicepreşedinţi. Şi ăsta nu este un motiv de ceartă sau un motiv de disensiune între mine şi colegul de la Bihor, Maramureş, Sălaj, Bistiţa, Satu Mare. Gândiţi-vă că în definitiv colegii de la Sălaj, Bistriţa şi Satu Mare sunt preşedinţi de consilii judeţene, şi au o expertiză mult mai mare şi politică şi administrativă, mult mai mare decât a mea, de exemplu. Şi cred că în timp lucrurile se schimbă, peste un an, peste doi, peste trei, se produc schimbări şi e timp pentru toate. Nu e o competiţie între noi. Noi avem relaţii foarte bune în Regiunea de Nord Vest", a declarat Horia Nasra pentru ZIUA de CLUJ.

La rândul său, fostul lider al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, admite că organizaţia judeţeană nu se află în cea mai fericită situaţie, dar că dincolo de funcţii politice la nivel central, mai importante sunt proiectele guvernamentale din judeţul Cluj.

„A fost o etapă în istoria organizaţiei judeţene, poate că nu suntem în cea mai fericită situaţie, dar eu cred că mai important decât faptul de a avea o funcţie, este relaţia pe care o avem cu cei din guvern şi cu cei responsabili de punerea în practică a proiectelor de la nivelul judeţului. Ori din acest punct de vedere lucrurile sunt clare, sunt asumate. Am văzut de exemplu în ultima perioadă foarte mulţi primari PNL care lăudau iniţiativele guvernului legate de PNDL, faptul că au foarte multe proiecte, că se implementează. Din punctul meu de vedere miza în perioada următoare este legată de modul în care va fi pus în practică programul de guvernare.

Şi dacă o să avem podul de la Gilău finalizat într-o perioadă scurtă şi o să dăm drumul la autostradă şi probabil că o să se termine şi la Turda-Sebeş, unde într-adevăr lucrarea trebuie predată „la cheie", şi se va putea circula, după aceea celelalte două tronsoane se vor termina, apoi de la Câmpia Turzii la Târgu Mureş se lucrează. Acestea sunt nişte proiecte majore care în momentul de faţă au susţinere, completăm cu Spitalul Regional de Urgenţă, cu ceea ce este la nivel de comune, cred că aici este zona interesantă pentru cetăţean. În rest, nu cred că cetăţenii din judeţ ştiu sau nu ştiu dacă avem sau nu avem vicepreşedinte. Ar fi fost de dorit să avem vicepreşedinte, dar asta e altă discuţie", a susţinut Remus Lăpuşan.

Comenteaza