Video Liderul PNL Cluj, despre comasarea alegerilor: „Se pot face 52 de km de autostradă cu banii economisiți”

Liderul PNL Cluj, despre comasarea alegerilor: „Se pot face 52 de km de autostradă cu banii economisiți”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a declarat că le-a cerut specialiştilor din partid să găsească soluţii pentru comasarea alegerilor de anul viitor, urmând ca variantele propuse să fie discutate, dacă acestea respectă constituția.

Cei de la PSD au răspuns tranșant vocea lui Marcel Ciolacu că subiectul comasării alegerilor nu reprezintă o prioritate a românilor.

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect și susține că ar fi aproape imposibil ca alegerile să nu fie comasate.

Este o chestiune de responsabilitate această decizie. Există în momentul de față un sondaj de opinie care spune că 67% dintre români ar dori să se facă alegeri comasate deoarece avem trei rânduri de alegeri care ar îngreuna bugetul, dar ar însemna și o blocare a actului de guvernare. Problema sunt alegerile locale, parlamentare și cele prezidențiale. Nu vorbim aici de cele europarlamentare.

Ar fi aproape imposibil să nu fie comasate aceste alegeri. Am ajunge la situație de primari nevalidați și aspecte de genul. Ar fi foarte complicat de gestionat. Logica de cuplare a alegerilor locale cu parlamentarele este bună și n-ar fi niciun fel de problemă din punct de vedere constituțional.

De asemenea, s-ar economisi și foarte mulți bani. Făceau colegii mei un calcul că s-ar putea face aproximativ 52 de km de autostradă cu acești bani. Mă deranjează această abordare a PSD-ului, pentru că și ei văd aceste sondaje. Este o chestiune de opțiune politică. Vedem dacă vrem să scutim bugetul public de acești bani”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza