Liderul PNL, după consultările de la Cotroceni: „Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD”

Liderul PNL, după consultările de la Cotroceni: „Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD”
| Foto: romani-buni.info

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD.

„Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. Acest partid a ţinut în loc România 30 de ani. Trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, PSD a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România", a declarat Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

El a subliniat că nu a existat „nicio secundă niciun fel de discuţie, nici măcar neoficială, legată de o altă majoritate" decât cea cu USR-PLUS, UDMR şi minorităţile naţionale. „Noi am hotărât posibilii parteneri prin hotărârea Biroului Politic Naţional în mandatul pe care îl avem - USR PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor”.

Acesta a susţinut că este posibil ca un coleg de-al său să se fi întâlnit cu copreşedintele AUR, George Simon. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că a propus, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, un guvern de uniune naţională, avându-l ca premier pe Alexandru Rafila.

Propunerile PNL: Cîțu - premier, șefia Camerei Deputaților la liberali

Orban a mai spus că i-a prezentat preşedintelui României propunerea pentru funcţia de premier, Florin Cîţu, şi că el a fost propus pentru a prelua şefia Camerei Deputaţilor.

„Am participat la consultările declanşate de Klaus Iohannis. I-am prezentat domnului preşedinte că PNL rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice şi saltul economic de care are nevoie.

I-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră pentru funcţia de premier este în persoana domnului Florin Cîţu, dar și cealaltă componentă a mandatului, ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele PNL", a afirmat Orban după consultări.

Comenteaza