Liderul PSD Cluj clarifică subiectul Ciolacu-Geoană: „Acum 3 ani a fost o discuție între ei”

Liderul PSD Cluj clarifică subiectul Ciolacu-Geoană: „Acum 3 ani a fost o discuție între ei”
| Foto: bzi.ro

Mircea Geoană a declarat zilele trecute că premierul Marcel Ciolacu a mers la el în birou să-i propună să candideze la Președinția României susținut de PSD, lucru infirmat de către liderul social-democrat.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, marți, în cadrul emisiunii „Studio Politic” de la Digi24, că a fost martorul unei discuții în urmă cu „vreo 3 ani” între Marcel Ciolacu și Mircea Geoană, care a avut loc în biroul șefului PSD, însă nu cunoaște vreo propunere concretă în ceea ce privește cooptarea secretarului adjunct al NATO pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

Eu nu am cunoștință de o propunere directă în acest sens, ceea ce ați văzut că nu a confirmat nici Marcel Ciolacu. Probabil că aici există ceva dar în orice caz nu a existat o propunere a lui Marcel Ciolacu pentru Mircea Geoană. Este și una din variantele care au apărut și în presă. Probabil că au mai discutat oameni și din partid în această chestiune, dar nu cred că a fost o propunere concretă așa cum am fost informat.

Mircea Geoană are în acest moment un proiect interesant. A fost un proiect care, așa cum l-a prezentat...Am discutat și eu cu Mircea Geoană, îl cunosc de multă vreme, nu am discutat chestiuni de colaborare cu PSD, dar suntem foști colegi și prieteni. A făcut un proiect pe care nu l-a profilat politic, mergând pe ideea că vrea să creeze niște cadre pentru reforma, dezvoltarea unui stat modern în care partidele să se poată recunoaște și să poată elabora în aceste cadre pe care le-a pus. Are și o notorietate și o încredere bună.

Sociologic însă sunt și unele diferențe. În alegerile prezidențiale, partidele sunt cele care lansează candidați care susțin, mobilizează pentru candidații lor. De aceea aici se pune probabil problema susținerii unui candidat, cum spune Mircea Geoană, independent. Dar fără partid este foarte greu în acest moment să câștigi alegerile prezidențiale sau să te poți plasa în turul 2”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit digi24.ro.

Comenteaza