Liderul PSD Cluj: „PNL a furat startul alegerilor prezidențiale”

Liderul PSD Cluj: „PNL a furat startul alegerilor prezidențiale”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Senatorul Vasile Dîncu este de părere că liberalii au furat startul alegerilor prezidenţiale, promovându-l pe Nicolae Ciucă.

Vasile Dîncu crede că „s-ar putea să fie imposibil de negociat" o strategie comună PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale.

„Cred că nu va fi simplu, pentru că am văzut un push mediatic, o încercare de a împinge această idee a candidaturii unui liberal, obligatoriu, ca şi condiţie sine qua non a mersului înainte al partidului, a domnului Ciucă probabil. Deci probabil că va fi complicat, pentru că s-a internalizat această idee, am auzit-o continuu şi în timpul campaniei, din partea mai multor lideri, deci s-ar putea să fie imposibil de negociat".

Întrebat dacă faptul că PNL l-a promovat pe Nicolae Ciucă în campania pentru europarlamentare drept candidat la alegerile prezidenţiale a deranjat PSD-ul, social-democratul a răspuns: „În unele locuri era deranjant acest lucru şi chiar au fost interzise panourile de prezidenţiale, fiind o campanie mascată panourile cu domnul Ciucă (...). Sigur că nu era foarte plăcut să vezi că unul din parteneri, unul din colegii de coaliţie fură startul, ca să spunem aşa".

Președintele Consiliului Național al PSD este de părere că românii nu vor un preşedinte scriitor: „A fost o încercare, o strategie de a personaliza mai mult liderul, de a-l expune mai mult. Sigur, dar a fost poate şi un pic inadecvată, pentru că nu cred că a expune un lider care este militar, are o altă definiţie, un ostaş... în postura de scriitor. Este uşor contradictoriu. Cred că a fost o greşeală strategică (...). Nu cred că românii îşi doresc neapărat un scriitor la conducerea ţării (...). Eu am un respect deosebit, am lucrat cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este un foarte loial partener al nostru de coaliţie".

Comenteaza