Exclusiv Liderul PSD Cluj, reacție în scandalul Rafila-Achimaș: „În cazul acesta nu pot acționa criteriile de partid”

Liderul PSD Cluj, reacție în scandalul Rafila-Achimaș: „În cazul acesta nu pot acționa criteriile de partid”
| Foto: Lansarea candidaturii la alegerile parlamentare din 2020 pentru Vasile Dîncu și Achimaș-Cadariu

Proaspăt numit lider al PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, care este și președintele Consiliului Național al PSD, se confruntă cu prima problemă cu adevărat importantă de când a preluat mandatul de șef al social-democraților clujeni.

Deputatul PSD Cluj, Patriciu Achimaş-Cadariu, medic şi fost ministru al Sănătăţii, a anunţat miercuri dimineaţă că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila, susţinut de social-democraţi pentru portofoliul Sănătăţii.

Profesorul Achimaș-Cadariu, susține că nu va vota “pentru” avizarea în Comisia pentru Sănătate și Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Ciolacu, după ce acesta din urmă a anunțat că lansează un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe președintele interimar al PSD Cluj, Vasile Dîncu, pentru a comenta situția tensionată creată în tabăra social-democraților.

Este în acest moment o neînțelegere, poate și o diferență de proiect, între cei doi miniștri ai Sănătății, unul care a fost mai demult (Achimaș-Cadariu – n.red.) și cel de acum (Rafila – n.red.). Este vorba de faptul că birocrația din acest moment, probabil nu are aceeași viziune cu cei care au făcut la un moment dat strategia națională anti-cancer. S-a lucrat la aceasta 6-7 ani și ar trebui pusă în practică cu o viteză mai mare.

Aici nu este o chestiune de partid, ci este o chestiune de conștiință. În cazul acesta nu pot acționa criteriile de partid. Îl înțeleg pe Patriciu pentru că el a lucrat la această strategie și a fost cel mai important element. Îmi pare rău că nu a găsit o metodă mai bună de comunicare cu ministrul Rafila. Sper că vom găsi soluția să aplicăm acest plan național cât mai repede.

În timpul în care birocrația caută formule mai bune de adaptare, mor oameni. Acest lucru îl cutremură și îl face pe Achimaș-Cadariu, un profesionist desăvârșit și un om cu o conștiință a profesiei foarte mare, să protesteze. Nu este o atitudine politică, ci este atitudinea unui medic responsabil”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Vasile Dîncu.

Fostul ministru al Apărării în Guvernul Ciucă a mai precizat că se va găsi o „soluție politică” și speră ca și ministerul Sănătății să înțeleagă problema creată.

Comenteaza