Liderul PSD confirmă! Află cine va fi candidatul stângii la Primăria Cluj-Napoca

Liderul PSD confirmă! Află cine va fi candidatul stângii la Primăria Cluj-Napoca
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat pentru prima oară public care va fi candidatul pe care social-democraţii îl vor arunca în lupta împotriva lui Emil Boc în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, la alegerile locale din 2016 va candida fostul ministru delegat al Dialogului Social, deputatul Aurelia Cristea.

"Decizia partidului a fost că, acolo unde doresc, primarii în funcţie vor putea candida din nou. În rest, regula este că dacă organizaţiile locale nu decid altceva, preşedinţii acestora vor fi candidaţi la primărie.

Prin urmare, dacă organizaţia PSD Cluj-Napoca sau biroul judeţean sau conducerea centrală a partidului nu decid altceva, candidat la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va fi actualul preşedinte al organizaţiei municipale, doamna deputat, fost ministru, Aurelia Cristea", a declarat Lăpuşan. 

Cristea evită, pe moment, să vorbească despre o candidatură fermă. „E o mare onoare să fi nominalizat pentru o asemenea funcţie şi, evident, întotdeauna am privit orice funcţie, orice provocare, ca o mare responsabilitate, dar nu ca un candidat singur, ci într-o echipă. De aceea n-am exprimat, până acum, o intenţie fermă de a candida.

Am început un proces de reorganizare a filialei municipale şi consider că e nevoie, mai întâi, de o echipă puternică de consilieri locali. Dacă vom găsi o variantă cu şanse mari de reuşită, cu mare drag mă voi implica într-un asemenea proiect. Eu vreau să fac parte dintr-o echipă câştigătoare, acum este doar o etapă, mai urmează etape de parcurs.

Mai întâi trebuie formată acea echipă de consilieri locali puternici, apoi va trebui evaluat răspunsul cetăţenilor Clujului la proiectul care va fi propus de PSD, iar apoi vor trebui luaţi în calcul toţi potenţialii candidaţi care s-ar bucura de sprijinul PSD şi de susţinerea cetăţenilor Clujului", a declarat Cristea.

În acest moment Aurelia Cristea este doar preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca, dar liderul PSD Cluj a afirmat că până în 15 octombrie vor fi organizate alegeri atât la organizaţia municipală, cât şi la cea judeţeană.

Comenteaza