Liderul PSD, despre evenimentele din Washington: „Este subminarea democraţiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA”

Liderul PSD, despre evenimentele din Washington: „Este subminarea democraţiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA”
| Foto: medistandard.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara că ceea ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii reprezintă o "subminare" a democraţiei mondiale.

„Cred că nu s-ar fi aşteptat nimeni. Un singur lucru stau să mă întreb: de unde sunt efectele? Este această suspiciune majoră de fraudare şi totuşi o campanie foarte, foarte dură şi cu foarte multă ură. Acesta este efectul la populaţie. Sub nicio formă nu m-aş fi aşteptat să se întâmple aşa ceva în SUA. (...) Părerea mea este că nu este subminarea democraţiei SUA, este subminarea democraţiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA.

Toată lumea se aştepta de la preşedintele Trump să recunoască înfrângerea şi să nu se ajungă la o astfel de situaţie. În momentul acesta, cred că toată lumea trebuie să aibă un mesaj foarte clar. Repet, noi nu apărăm democraţia în SUA, este cea mai veche democraţie, noi apărăm democraţia în toate statele în acest moment. Este un atac la democraţie peste tot şi a conceptului de democraţie", a spus Ciolacu, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, ar fi vorba despre o "manipulare", întrucât "întotdeauna în spatele unor astfel de proteste există instigări".

"Întotdeauna în spatele unor astfel de proteste există instigări. Este evidentă o manipulare, că nu există astfel de ieşiri în stradă fără o manipulare sau fără un aranjament, iar după ultimul mesaj al lui Trump eu cred că (...) intră în istoria neagră a Statelor Unite", a afirmat liderul social-democrat.

El este de părere că şedinţa Congresului American ar trebui să continue şi să se valideze alegerile.

"Cred că există o soluţie: şedinţa Congresului trebuie să continue, trebuie să găsească soluţii ca şedinţa să continue şi să închidă astăzi validarea alegerilor şi atunci se duce toată această răzmeriţă şi se închide", a susţinut reprezentantul PSD.

Partizanii preşedintelui SUA Donald Trump au pătruns miercuri în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA, transmite EFE.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat starea de urgenţă în faţa haosului generalizat, cu mii de protestatari pe străzile capitalei federale.

Comenteaza