Liderul PSD, despre relațiile dintre România și Ucraina: „Au ajuns într-o etapă foarte avantajoasă pentru cele două popoare”

Liderul PSD, despre relațiile dintre România și Ucraina: „Au ajuns într-o etapă foarte avantajoasă pentru cele două popoare”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că relaţiile bilaterale între România şi Ucraina au intrat într-o nouă etapă, "foarte avantajoasă celor două popoare".

Întrebat, la sediul central al PSD, ce a însemnat vizita sa alături de premierul Nicolae Ciucă în Ucraina, Ciolacu a spus: "Trebuie să înţelegem că în acest moment relaţiile bilaterale între România şi Ucraina au intrat într-o nouă etapă, foarte avantajoasă celor două popoare, şi obligaţia oamenilor politici este de a gestiona acest lucru şi de a deveni o permanenţă. (...) Eu sunt foarte încântat de abordare".

Social-democratul a adăugat că în Parlamentul Ucrainei urmează să se decidă modificări legislative cu privire la drepturile minorităţilor.

"Ce mă bucură mult, răspunsul preşedintelui Ucrainei în ceea ce priveşte minorităţile şi abordarea ca în acest moment să lucrăm împreună cu preşedintele Parlamentului să îşi modifice legislaţia pentru ţările vecine, astfel încât abordarea să fie, chiar aşa s-a exprimat, în oglindă, exact cum este legislaţia în ceea ce priveşte minorităţile din România să fie şi legislaţia în ceea ce priveşte minorităţile din Ucraina.

Toate drepturile pe care le au minorităţile din România să le aibă şi românii din Ucraina, şi nu numai, că nu se poate face o diferenţă. Singurul lucru pe care l-a evidenţiat preşedintele Ucrainei a fost să fie modificată această legislaţie în primul rând pentru ţările vecine, aici referindu-se foarte clar la România, Moldova şi Polonia", a explicat Ciolacu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza