Liderul PSD, despre votul multiplu din Parlament: „A fost un gest reflex. Trebuie să modificăm legea”

Liderul PSD, despre votul multiplu din Parlament: „A fost un gest reflex. Trebuie să modificăm legea”
| Foto: captură video

Marcel Ciolacu susține că votul multiplu în Parlament este o greșeală și legea trebuie modificată.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în şedinţa grupului parlamentar se va discuta despre cei care au votat la Legea bugetului "la două mâini" şi se va decide dacă aceştia vor fi sancţionaţi, dar a precizat că pentru a nu se mai repeta astfel de cazuri, ar trebui modificată legislaţia.

„Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua... Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor", a spus Ciolacu la Digi24 întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor lor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa în care s-a aprobat bugetul pe anul 2021, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este de părere că votul multiplu este o greşeală, Ciolacu a răspuns: „Categoric. E o greşeală. Eu de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (...) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea". 

Câțiva parlamentari de la PSD şi AUR au fost filmaţi de către deputaţii şi senatorii de la USR-PLUS în timp ce votau şi pentru alţi colegi de-ai lor la amendamentele pe bugetul de stat pe anul 2021 în plenul reunit de luni noaptea.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza