Liderul PSD „îl scoate la tablă” pe ministrul Energiei: „Are multe explicații de dat”

Liderul PSD „îl scoate la tablă” pe ministrul Energiei: „Are multe explicații de dat”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara că ministrul Energiei, Virgil Popescu, "are de dat multe explicaţii" în ce priveşte criza din energie.

"Cred în continuare că ministrul Energiei are de dat multe lămuriri şi multe explicaţii de ce s-a ajuns în această situaţie. Nu cred că suntem într-un moment în care să căutăm vinovaţii. Suntem într-un moment în care trebuie să venim cu soluţii fiindcă asta aşteaptă românii de la noi", a afirmat Ciolacu la Digi 24, potrivit Agerpres.

În context, președintele Camerei Deputaților a menţionat că ANRE nu mai are competenţe pe zona de reglementare a preţurilor la energie şi gaze.

"ANRE nu mai are competenţe legale în zona de reglementare a preţurilor nici la gaze, nici al energie (...) printr-o ordonanţă de urgenţă dată de către fostul prim-ministru Ludovic Orban. Ca să lămurim adevărul, totuşi. (...) Eu vă spun cine are competenţe legale. Susţin în totalitate declaraţia dată de purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale - liberalizarea preţurilor la energie a fost făcută haotic în România şi nu a fost negociată cu responsabilitate la Comisia Europeană", a spus liderul social-democrat.

Întrebat dacă a discutat cu premierul despre o eventuală demitere a ministrului Energiei, Ciolacu a răspuns: "Nu am discutat cu domnul prim-ministru niciodată acest lucru".

Comenteaza