Liderul UDMR Cluj: „A fost o foame mare la cele două partide, o foame politică la ministere...”

Liderul UDMR Cluj: „A fost o foame mare la cele două partide, o foame politică la ministere...”
| Foto: g4media.ro

Uniunea Democrată Maghiară din România nu va avea miniștri în Guvernul Ciolacu, care va fi învestit în cursul zilei de joi.

Liderul UDMR Cluj și al deputaților Uniunii, Csoma Botond, crede că a fost vorba de o premeditare prin lăsarea UDMR în afara guvernării.

Eu cred că a fost premeditare. A fost o foame mare la cele două partide, o foame politică la ministere... Eu cred că am avut rezultate la Dezvoltare. Noi ne-am dus pe o cale principială - am spus să respectăm ptrotocolul pe care l-am semnat în 2021”, a afirmat Csoma Botond.

Lista miniştrilor care vor face parte din Guvernul condus de Marcel Ciolacu a fost depusă marţi seara la Parlament fără UDMR.

„Toată lumea recunoaşte acest lucru, iar partenerii noştri nu au adus niciun argument pentru a ne explica de ce ar trebui să renunţăm la ministerele deţinute de noi până acum. Chiar şi aşa, am dat dovadă de flexibilitate în cadrul negocierilor din ultimele săptămâni, deoarece am considerat că este important să guvernăm împreună cu partenerii noştri cu care am început guvernarea şi să reprezentăm comunitatea noastră la nivel guvernamental. Acum nu mai putem face alţi paşi în spate, în condiţiile în care vor să ni se ia toate ministerele pe care le conducem. Vom continua să avem coloana vertebrală dreaptă în faţa oamenilor şi să continuăm munca noastră în beneficiul comunităţii”, scria marţi seara pe Facebook Kelemen Hunor.

Comenteaza