Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o viitoare coaliție de guvernare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor,  a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o viitoare coaliție de guvernare

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, luni seară, că preşedintele Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coaliţie de guvernare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coaliție de guvernare după ce noul parlament va intra în funcție, a confirmat liderul senatorilor UDMR, Attila Cseke, într-o intervenție la Digi24.
 
”Pot să confirm că a existat o discuţie între domnul preşedinte Iohannis şi domnul preşedinte Kelemen Hunor în cursul zilei de astăzi. Vor urma consultări în câteva zile, imediat după ce alegerile vor fi validate, vor fi declanşate consultări, aceasta a fost tema discuţiei”, a precizat liderul senatorilor UDMR.

Cseke Attila a precizat că formaţiunea aşteaptă rezultatul oficial al alegerilor, pentru a se stabili numărul de mandate ale fiecărei formaţiuni care va intra în Parlament.

”După aceea, dacă vom fi chemaţi la negocieri, fără niciun fel de discuţie, orice dezbatere la care am fost chemaţi am spus da”, a mai afirmat Cseke Attila.

Acesta a explicat că UDMR nu a fost contactată de PSD: ”În afară de această discuţie care a fost între domnul preşedinte Iohannis şi preşedintele UDMR, alte discuţii nu am avut. Domnul preşedinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori că e de dorit ca în România să fie un guvern de centru dreapta. Vom vedea în următoarele zile care vor fi aceste dezbateri şi consultări”.

Pe de altă parte, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a transmis, luni, un comunicat de presă în care anunță că UDMR „nu își are locul în Parlamentul României” și vrea modificarea Constituției pentru a interzice formațiunile politice pe criterii etnice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza