Linia frontului războiului din PDL a ajuns la Cluj

Linia frontului războiului din PDL a ajuns la Cluj
Acuzat de colegi din organizaţie că a participat la fraudarea votului şi la „îngroparea Convenţiei”, Alin Tişe ameninţă cu plecarea din PDL.

Radu Moisin a acuzat comisia de organizare a Convenţiei PDL că a acţionat premeditat pentru a acoperi fraudarea votului şi a o face aproape imposibil de dovedit. Daniel Buda le reproşează „nereguli majore" şi nesoluţionarea contestaţiilor. Membru al comisiei incriminate, Alin Tişe percepe atacurile la nivel personal şi ameninţă cu părăsirea partidului. Între timp, Buda ar putea decide reorganizarea Convenţiei PDL.

„Greşeli grave de organizare", „N-am mai văzut un eveniment atât de slab organizat", „Au gândit o procedură astfel încât orice contestaţie să nu poată fi dovedită, să fie foarte greu de dovedit neregulile", au fost doar unele dintre acuzaţiile lansate la adresa membrilor comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL, de Radu Moisin, membru al comisiei de munărare a voturilor. Afirmaţiile au fost făcute pentru ediţia ZIUA de CLUJ de ieri. Tot ieri, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda a lansat, pe pagina sa de facebook, alte acuzaţii la adresa organizatorilor congresului de sâmbătă. „Lucrurile sunt destul de complicate, nu aş vrea să le dezvolt mai mult. Neregulile sesizate au fost majore, fără să pot spune, în momentul de faţă, că a fost fraudă, deoarece nu am toate elementele. Îi consider vinovaţi pe membrii Comisiei de Organizare pentru ce s-a întâmplat - erau oameni care nu s-au regăsit pe liste sau care au văzut că a votat cineva în numele lor, oameni care nu erau trimişi de organizaţii. Era important să fie tranşate, chiar dacă anunţarea rezultatului alegerilor dura până la 12 noaptea, era o chestiune mult mai importantă pentru noi să ieşim cu o conducere legitimă, deasupra oricărei suspiciuni de fraudă. Dacă era un vot în favoarea lui Vasile Blaga, am fi recunoscut victoria. Nu am dovezi clare privind fraudarea, spun doar că au fost suspiciuni", a scris Buda pe facebook.

Membru al comisiei de organizare, Alin Tişe consideră că, acuzând comisia in corpore, practic, colegii săi de organizaţie îi impută şi lui, personal, aceleaşi lucruri. „Consider că e inadmisibil să-ţi acuzi colegii din Cluj că au furat voturi şi urne. Mă acuză pe mine de furăciune fără să-mi fi dat un telefon să mă întrebe măcar dacă am furat vreun vot. N-am participat la numărarea voturilor, n-am numărat un buletin de vot, am fost un factor de echilibru în acea comisie. Au fost 144 de oameni în comisia de numărare, câte 48 din partea fiecărui candidat. Nici un membru al comisiei de numărare n-a contestat vreun proces verbal, mai mult, toate procesele verbale pentru alegerea preşedintelui partidului au fost semnate de toată lumea, inclusiv de reprezentanţii Elenei Udrea. Din moment ce procesele verbale erau semnate, comisia de organizare nu mai avea ce face. Dacă a furat cineva, dacă au fost hoţi, atunci au fost cei 144 care au numărat voturile, nu comisia de organizare, care n-a avut nici o treabă cu numărătoarea", a reacţionat Tişe.

Întrebat dacă intenţionează să candideze pentru un nou mandat de vicepreşedinte PDL, la Consiliul Naţional de Coordonare de peste două săptămâni, Tişe a afirmat că deocamdată se gândeşte dacă să mai rămână în partid. „Ultimele evenimente prin care colegi din Cluj mă acuză de furt fără măcar să discute cu mine în prealabil, au făcut ca, pentru mine, lucrurile să devină mai mult decât suficiente, ceea ce mă face să mă gândesc foarte serios cu privire la viitorul meu în acest partid", a declarat Tişe. El are şi un mesaj pentru Buda. „Mă bucur că această contestaţie prin care tabăra Udrea cere reorganizarea Convenţiei, a fost trimisă comisiei pentru statut, condusă de Daniel Buda, pentru că, astfel, va vedea şi Daniel Buda ce bine se va simţi când colegii lui îl vor face «hoţ» fără a avea vreo vină. În rest nu ştiu şi nici nu mă intereseză ce vor face, să decidă conform statutului", a spus Tişe.

Buda îşi menţine afirmaţia potrivit căreia comisia de organizare este vinovată pentru tot scandalul creat la final şi după Convenţie, dar spune că nu face procese de intenţie. „Da, ei sunt de vină, pentru că ei erau obligaţi să dea o soluţie contestaţiei, dar n-au dat nici o soluţie. Ei au îngropat Convenţia. Nu spun că trebuia să dea o soluţie sau alta, puteau respinge contestaţia, dar dădeau o soluţie şi atunci s-ar fi închis acest subiect. Nu-i acuz de rea-credinţă, îi acuz de lipsă de inspiraţie", a afirmat Buda. În privinţa cererii de reorganizare a congresului, în calitae de preşedinte al Comisiei de Integritate, Statut şi Litigii, Buda nu a dorit să se antepronunţe. „Vă garantez că se va da o soluţie legală şi statutară", a fost singurul său comentariu.

 

Comenteaza