Lipsă de cvorum și la a patra ședință pe tema moțiunii/ Orban anunţă că va comunica Guvernului moțiunea USR PLUS - AUR

Lipsă de cvorum și la a patra ședință pe tema moțiunii/ Orban anunţă că va comunica Guvernului moțiunea USR PLUS - AUR
| Foto: hepta.ro

Ședința Birourilor Permanente a fost suspendată marţi din lipsă de cvorum. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură, invocând o decizie a CCR.

Ședința Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului nu s-a putut ține nici astăzi din lipsă de cvorum. Este a patra reuniune de acest fel, după alte trei care nu au avut cvorum pentru luarea unei decizii.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte al PNL, a anunţat că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură, invocând o decizie a CCR. El afirmă că au fost depuse în original toate semnăturile de susţinere a acesteia.

”Eu sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi de asemenea deciziile CC (...) Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi a principiuluii constituiţional al statului de drept. Astăzi, voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură. De asemenea, am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură ale căror semnături fuseseră transmise online, care reprezintă o confirmare a autenticităţii acestor semnături. De asemenea, nu există nicio cerere de retragere a niciunei semnături", a declarat Orban, conform News.ro.

El a arătat că se va consulta telefonic cu toţi membrii Birourilor Permanente şi le va prezenta şi celor care nu au fost prezenţi, pentru că nu ar vrea ca vreunul dintre colegii săi din Birourile Permanente reunite ”să nu înţeleagă gravitatea a ceea ce se întâmplă astăzi".

”Voi mai încerca, după comunicarea Guvernului, convocarea unui Birou Permanent Reunit pentru a stabili calendarul moţiunii ", a anunţat Ludovic Orban.

USR PLUS şi AUR au depus vineri seara la Parlament moţiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari.

Comenteaza