Liviu Dragnea, grăbit să pună în aplicare măsurile promise în campanie

Liviu Dragnea, grăbit să pună în aplicare măsurile promise în campanie
Potrivit lui Liviu Dragnea, unele dintre măsurile promovate de PSD ar fi trebuit să poată fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2017.

"Începând din această lună, angajații din Sănătate își vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educație, așa cum am promis încă din campania electorală. Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare PSD", susține Dragnea, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, spune că unele dintre măsurile promovate de PSD ar fi trebuit să poată fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2017, relatează Agerpres.

"Majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei, eliminarea contribuțiilor pentru sănătate pentru toate pensiile, reducerea prețurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 și ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul), scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari), relansarea și extinderea programului național de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienții cu grad de fibroza F3, dublarea burselor studențești la 201 lei per student. Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie", mai susține liderul PSD.

Liviu Dragnea afirmă că, împreună cu colegii săi, caută soluții pentru ca aceste măsuri să poată fi aplicate "măcar de la 1 februarie".

"Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluții ca aceste măsuri, atât de așteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulți bani în buzunare, iar tot mai mulți să facă parte din clasa de mijloc", conchide Dragnea.

 

Comenteaza