Breaking news Lovitură pentru USR Cluj! Un consilier județean trece la PNL

Lovitură pentru USR Cluj! Un consilier județean trece la PNL
| Foto: ZIUA de CLUJ

Adela Dehenes, consilier județean USR Cluj, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că părăsește partidul și va candida, la alegerile locale din iunie, pe listele PNL Cluj.

Consilierul județean a explicat că va candida la alegerile locale din 9 iunie 2024 pe locul 20 pe lista PNL Cluj pentru forul administrativ județean, același loc pe care figura pe lista USR Cluj.

Vreau să anunț că, începând de astăzi, misiunea mea politică în USR s-a încheiat. M-am angajat în acel proiect politic de la înființarea partidului PLUS în 2018. Am revenit din diaspora după 20 de ani sa ajut la acest proiect politic. Eu sunt clujeancă și am vrut să mă pun în slujba cetățenilor Clujului. Am intrat în politică pentru ca am vrut sa îmi pun experiența într-un partid politic nou, cu oameni noi.

Conjunctura de atunci a fost de a contribui, alături de PNL, la schimbări radicale în societate și în politică. Pe parcus, partidul din care făceam parte a trecut prin foarte multe schimbări. Le-am considerat inerente, dar până la un punct. Pe parcurs am constatat o degradare a democrației interne în USR. O pierdere și o abandonare a principiilor.

Am asistat la plecarea a sute de membri din partid. Am pierdut mulți europarlamentari, parlamentari, primari, etc. Toți au acuzat același lucru: o mare dezamăgire. De un an mă gândesc să mă retrag din această formațiune politică. Pot spune că mi-am făcut treaba pentru un prim mandat. Distanța față de USR este tot mai mare și am hotărât să pun capăt acestui parcurs.

Am decis să-mi formalizez ieșirea din USR în mod legal prin candidatura din partea PNL la alegerile locale din 9 iunie. Am luat această decizie pentru a-mi duce mandatul până la bun sfârșit. Voi candida pe locul 20 pe lista liberalilor la CJ Cluj. Același loc îl obținusem în alegerile interne din USR. Nu doresc să schimb acest loc. Asta mi-am dorit”, a declarat Adela Dehenes.

Comenteaza