Ludovic Orban, a treia oară la vânătoare de voturi în Cluj. Cum vrea să-i convingă pe liberalii clujeni să-l susţină

Ludovic Orban, a treia oară la vânătoare de voturi în Cluj. Cum vrea să-i convingă pe liberalii clujeni să-l susţină
Ludovic Orban s-a întîlnit miercuri la Cluj cu conducerea şi aleşii PNL Cluj pentru a le prezenta acestora moţiunea şi programul politic cu care vrea să câştige preşedinţia partidului.

Ludovic Orban, care a fost prezent pentru a treia oară în organizaţia Cluj a PNL de la începutul campaniei interne pentru şefia partdului, a declarat că apreciază decizia conducerii PNL Cluj de a lăsa delegaţilor la congresul din 17 iunie libertatea de a vota fiecare după cum le dictează conştiinţa. "Mi se pare corect şi conform spiritului democratic, practic fiecare delegat care ajunge la congres are propria evaluare, propriul discernământ şi are capacitatea să decidă aşa cum consideră personal că este bine pentru Partidul Naţional Liberal", a punctat Orban.

Candidatul liberal consideră că are prima şansă la preşedinţia partidului şi afirmă că sunt 27 de preşedinţi care au semnat moţiunea sa, "PNL, Forţa Dreptei", în urma consultării filialelor judeţene.

Filiala PNL Cluj este una dintre cele mai importante organizaţii din tară care va avea printre cele mai numeroase delegaţii la viitorul congres, circa 180 de oameni, şi care ar dori două funcţii de conducere la nivel naţional. Una de prim-vicepreşedinte, vizată de Alin Tişe şi încă una de vicepreşedinte, dorită de Adrian Oros. Ludovic Orban spune că prin prezenţa la Cluj încearcă să-i convingă şi pe alţi lideri clujeni ai PNL să-i voteze moţiunea. Acesta s-a arătat dispus să susţină reprezentanţi ai Clujului să obţină funcţii de conducere în partid, dar nu a dat, deocamdată, nume concrete. " Eu sunt onorat de susţinerea colegilor mei care au declarat că mă consideră bun pentru funcţia de preşedinte al PNL, încerc să-i conving şi pe cei care încă nu s-au hotărât şi mai stau în espectativă, şi în mod evident din Cluj voi susţine colegi care să facă parte din echipa de conducere a partidului. Când mă voi hotărî asupra componenţei echipei, o voi face public", a afirmat Ludovic Orban.

Orban a fost întrebat de presă ce elemente ale moţiunii sale i-ar face pe delegaţii clujeni să se regăsească în ea şi să-l voteze în 17 iunie.

"Sunt foarte multe elemente. Liberalii cujeni vor un partid care să ajungă la putere. Ori ceea ce ofer eu e o cale aproape sigură de a readuce PNL la putere, bazându-mă evident pe toate filialele puternice şi care au făcut performanţă dar bazându-mă şi pe dezvoltarea organizaţiilor slabe care au cam tras înapoi partidul. De asemenea, viziunea meritocratică a tot ceea ce înseamnă ocuparea funcţiilor în partid. Orice om care a făcut performanţă va fi sprijinit pentru a ocupa funcţii de conducere atât în partid cât şi în administraţie. Nu în ultimul rând viziunea de dezvoltare economică , care este foarte apropiată Clujului, care este într-un boom economic şi care se datorează, pe lângă investiţiile în alte domenii, şi creşterii spectaculoase a domeniului IT şi aici eu am rezervat câteva idei foarte clare şi precise pentru a susţine dezvoltarea acestui domeniu", a răspuns candidatul liberal la şefia partidului.

Răspunzând deasemenea unei întrebări despre posibilitatea de a reprimi în PNL foşti membri de valoare care au plecat din partid, Ludovic Orban a precizat:

"Uşa partidului va fi larg deschisă. Orice om de valoare care împărtăşeşte ideile şi valorile noastre este binevenit în PNL, poate cu adevărat să facă o carieră publică alături de noi. Pe de altă parte, voi avea grijă şi faţă de miile de membri ai PNL de calitate şi de valoare care până acuma nu prea au fost băgaţi în seamă, nu prea li s-a oferit ocazia de a se pune în valoare şi care pot deasemenea să fie nişte reprezentanţi extrem de serioşi ai partidului pe orice funcţie".

La întâlnirea cu membrii şi aleşii PNL au fost prezenţi pe lângă mulţi sustinători clari ai lui Orban precum Marius Nicoară, Adrian Oros, Dan Tarcea, Horia Şulea şi lideri liberali clujeni proveniţi din PDL, precum Alin Tişe şi Mircea Moroşan, care încă nu s-au decis pe cine vor susţine. De la întâlnire a lipsit preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, susţinător al moţiunii lui Cristian Buşoi, dar care a lipsit motivat, fiind plecat din ţară. Un alt absent de marcă de la întâlnirea cu Orban a fost primarul Emil Boc.

 

Comenteaza