Ludovic Orban: "Am susţinerea a 24 de preşedinţi de organizaţii PNL. Luni îmi voi depune candidatura oficial"

Ludovic Orban:
Candidatul la şefia PNL Ludovic Orban a declarat că are susţinerea a 24 de preşedinţi de organizaţii, afirmând că luni îşi va depune oficial candidatura, iar în perioada următoare îşi va desemna echipa.

„Astăzi a avut loc întâlnirea echipei care mă susţine. (...) au semnat moţiunea Orban 24 de preşedinţi de filiale, un număr semnificativ de parlamentari, opt primari de municipii reşedinţă de judeţ, trei preşedinţi de consilii judeţene. La ora actuală în peste 30 de filiale judeţene există semnături de susţinere de ordinul miilor din partea primarilor de oraşe, comune, viceprimarilor, consilierilor judeţeni şi preşedinţilor de organizaţii locale", a declarat Orban.

El a afirmat că luni, la ora 11:00, îşi va depune oficial candidatura la şefia partidului şi moţiunea de susţinere. Liberalul a susţinut că nu va spune „nici un cuvânt rău" despre colegii săi înscrişi în competiţia internă.

„Colegii care s-au înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte sunt colegii noştri pe care îi respect în această campanie. Toată campania pe care o voi derula va fi o campanie marcată de corectitudine, fair play. Nu voi spune nici un cuvânt rău despre colegii mei", a spus Orban.

El a afirmat că în viitoarea echipă a PNL trebuie să se regăsească şi oameni care sunt candidaţi, care intră în competiţie cu el sau „oameni de calitate şi de valoare care sprijină alţi candidaţi". Fostul secretar al PNL, Ilie Bolojan, a declarat că a luat decizia să îl susţină pe Orban pentru a oferi partidului „un nou început" din 17 iunie.

„Am luat decizia să ne concentrăm forţele, să oferim o echipă puternică membrilor PNL, pe care să o poată alege în aşa fel încât din 17 iunie să fie un nou început pentru PNL, care să ofere şansa acestui partid de a oferi mecanisme de modernizare pentru ţara noastră şi pentru bunăstarea cetăţenilor", a declarat Bolojan. Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi secretarul general Cristian Buşoi şi-au anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte PNL.

Comenteaza