Ludovic Orban: ”PSD a mințit. Tudose, demisia”

Ludovic Orban: ”PSD a mințit. Tudose, demisia”
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că premierul Mihai Tudose şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunţate.

"Prim-ministrul Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor Publice trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociali pentru schimbările fiscale anunţate. Românii cinstiţi şi oamenii de afaceri oneşti din această ţară nu mai pot suporta aberaţiile fiscale care sunt anunţate zi de zi de tripleta odioasă Dragnea - Tudose - Mişa.

Aşa nu se mai poate, oamenii aud toată ziua tot felul de inepţii fiscale care nu rezolvă niciuna dintre problemele din România astăzi şi, dimpotrivă, nu fac altceva decât să compromită pe termen mediu şi lung dezvoltarea României. Guvernarea haotică PSD-istă a aruncat ţara într-o harababură fiscală care a reuşit să nemulţumească pe toată lumea, salariaţi, angajatori, sindicate, organizaţii patronale şi, în general, orice om de bun-simţ care nu înţelege cui foloseşte toată această tevatură", a spus Orban, potrivit unui comunicat, scrie Agerpres.

Orban le cere celor din PSD şi ALDE să lase economia să crească şi să amâne "până la calendele greceşti" transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

"Luaţi mâna de pe economie, domnilor de la PSD şi ALDE! Lăsaţi economia să crească! Dacă vreţi să nu dispară mii de firme în această ţară, dacă vreţi să nu distrugeţi sute de mii de locuri de muncă, dacă nu vreţi să scadă veniturile a mii de angajaţi din economia privată, dacă mai vrem investiţii şi dezvoltare economică în România: amânaţi pentru totdeauna, până la calendele greceşti, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, reduceţi taxarea muncii prin reducerea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 35%, introduceţi posibilitatea de opţiune pentru impozitul de 1% pentru cifra de afaceri până într-un milion de euro, reduceţi impozitul pe venit de la 16% la 10%, renunţaţi la plata defalcată a TVA, adoptaţi un mecanism predictibil, rezonabil şi sustenabil de majorare a salariului minim, aplicaţi responsabil Legea salarizării unitare din sistemul public", a menţionat liderul PNL.

El a dat asigurări că PNL este alături de angajaţii şi oamenii de afaceri care sunt "afectaţi şi agresaţi" de schimbările fiscale anunţate de guvernarea Dragnea - Tudose.

"Eu şi colegii mei din PNL vom ataca cu toată puterea orice atentat al acestei guvernări la interesele mediului de afaceri şi a cetăţenilor contribuabili oneşti, de la opoziţie parlamentară, sesizări la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului până la petiţii şi proteste în stradă", a concluzionat liberalul, potrivit DCNews.

 

Comenteaza