Ludovic Orban şi-a depus candidatura pentru şefia PNL: "Niciodată nu am fugit de pe câmpul de luptă"

Ludovic Orban şi-a depus candidatura pentru şefia PNL:
Ludovic Orban şi-a depus luni moţiunea pentru candidatura sa la preşedinţia PNL, precizând că se "bate pentru promovarea ideilor de libertate şi democraţie imediat de după Revoluţie".

"Oficial mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Am depus proiectul de moţiune cu numele Partidul Naţional Liberal, Forţa Dreptei. Am alături de mine o echipă de oameni serioşi, de caracter, puternici, oameni care au reuşit în competiţiile electorale, oameni care fac cinste PNL. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal convins, un liberal până în măduva oaselor. Mă bat pentru promovarea ideilor de libertate şi democraţie imediat de după Revoluţie. Nu am dat înapoi în nicio bătălie, niciodată nu am fugit de pe câmpul de luptă", a declarat Ludovic Orban.

Orban a declarat că are ca prioritate o transformare a administraţiei publice în "partener al cetăţeanului" şi să întărească autonomia locală.

"Vrem să transformăm administraţia nu într-un duşman, ci într-un partener al cetăţeanului. Avem ca obiectiv să întărim autonomia locală, să permitem aplicarea principiului subsidiarităţii, să permitem oamenilor aleşi la nivel local să pună în practică proiectele de dezvoltare a comunităţilor locale. Ne bătem pentru afirmarea naţiunii române în lume. Ca echipă, suntem convinşi că PNL are capacitatea de a recâştiga încrederea părţii civilizate, părţii educate, părţii dinamice din electoratul român şi suntem convinşi că o naţiune puternică nu se poate bizui decât pe cetăţeni puternici, pe oameni care trăiesc pe propriile picioare, pe oameni care trăiesc din munca lor, din afacerea lor, din fructificarea proprietăţii pe care o deţin, din abilităţile şi talentele pe care le au", a mai declarat Ludovic Orban.Pentru susţinerea lui Ludovic Orban la şefia PNL au semnat deja 27 de preşedinţi de filiale ale partidului, având mandat din partea organizaţiilor pe care le conduc.

"Există la ora actuală 27 de semnături de preşedinţi de filiale, dar în spatele acestor semnături precizez că se află exprimarea voinţei organizaţiilor judeţene, fie prin consultarea Biroului Judeţean, fie prin consultarea Colegiului Director Judeţean, fie prin consultarea aleşilor locali ai PNL. Niciun preşedinte care a semnat susţinerea moţiunii mele, nu a semnat pentru că aşa a vrut el fără să ţină cont de voinţa organizaţiei pe care o conduce", a mai spus Orban.

Moţiunea depusă odată cu candidatura la preşedinţia partidului "este numai scheletul viitorului program politic şi a viitoarei strategii politice a PNL", a mai spus Orban, precizând totodată că documentul va fi trimis tuturor membrilor PNL.

Printre cei care au venit să îşi exprime susţinerea pentru Orban s-au numărat primarul Aradului Gheorghe Falcă, liderul PNL Alba Mircea Hava, liderul PNL Sălaj Lucian Bode, dar şi liderul PNL Bihor Ilie Bolojan.

"Echipa care este astăzi susţinătoare a colegului nostru Ludovic Orban, care se bazează în principal pe oameni care au obţinut rezultate atât în ceea ce priveşte ocuparea unor poziţii elective, cum sunt primarii de reşedinţe de judeţ, dar şi prin realizările personale pe care le au aceste administraţii dovedind că se poate face ceva într-adevăr, pentru oameni, în România. O echipă puternică, care se bazează pe oameni care au rezultate. Al doilea motiv este legat de persoana candidatului. Ludovic Orban este unul dintre membrii PNL care are o vechime, care are o experienţă, care are capacitatea de a lucra într-o echipă, în aşa fel încât să putem să relansăm Partidul Naţional Liberal şi să oferim o şansă dreptei din România pentru prosperitatea ţării noastre", a declarat Ilie Bolojan.

Bolojan a fost întrebat dacă absenţa lui Crin Antonescu din echipa de susţinere a lui Ludovic Orban este "un handicap".

"Este poziţia domnului preşedinte Crin Antonescu. Cei care suntem în teren, care facem zi de zi politica partidului şi politica cetăţeanului credem că am optat corect", mai spus Bolojan.

Bolojan a mai spus că la alegerile din 2019, candidatul PNL va fi tot Klaus Iohannis.

"Din punctul meu de vedere, România şi preşedintele Klaus Iohannis au nevoie de un partid naţional liberal puternic pentru că, aşa cum anunţa şi Ludovic Orban, unul dintre proiectele noastre importante este recâştigarea preşedinţiei României în 2019. Pentru asta este nevoie de un candidat puternic şi Klaus Iohannis este acest candidat".

Şi luptătorul K1 Cătălin Moroşanu a venit la Bucureşti pentru a-l susţine pe Ludovic Orban.

"Eu cred că domnul Orban nu are nevoie de nicio lecţie de autoapărare. Este un lider puternic şi cred că o să răzbată şi o să preia preşedinţia PNL. Eu sunt un om pragmatic şi cred că toţi colegii de partid ar trebui să fie pragmatici. Orban are cele mai multe şanse să ajungă preşedinte, este un lider carismatic şi într-adevăr, în momentul în care transmite ceva, este auzit de tot poporul", a declarat Cătălin Moroşanu.

 

Etichete
Comenteaza