Ludovic Orban a anunţat ce va face imediat ce intră în vigoare noua lege a carantinării

Ludovic Orban a anunţat ce va face imediat ce intră în vigoare noua lege a carantinării

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că, imediat ce intră în vigoare noua Lege a carantinării şi izolării, va avea loc o şedinţă a Guvernului în care se vor lua „toate” măsurile pentru a lupta „eficient” împotriva epidemiei de COVID-19.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor”, a afirmat Orban după ce a participat, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, la ceremonia de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, organizată cu prilejul Zilei Aviaţiei.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că „nu ne dorim să impunem nicio restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei”, relatează Agerpres.

Prim-ministrul este rezervat în privința prognozelor pesimiste pentru perioada următoare

Orban a spus, vizavi de estimările potrivit cărora în luna septembrie în România s-ar putea înregistra 1 milion de infectări cu COVID-19, că au mai fost prognoze care nu s-au confirmat, subliniind că instituţiile statului „îşi fac datoria” şi iau „toate măsurile posibile legal”.

„Sunt mai multe prognoze care au fost făcute încă de la începutul epidemiei. Îmi aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste privind România, care dădeau nişte cifre, pentru aprilie-mai, care nu s-au confirmat. În ceea ce ne priveşte pe noi, ne facem datoria, toate instituţiile, autorităţile, toate structurile aflate în coordonarea Guvernului îşi fac datoria şi iau toate măsurile care sunt posibile legal”, a susţinut prim-ministrul, întrebat despre aceste estimări.

De asemenea, potrivit premierului, în ultima perioadă, autorităţile au intensificat controalele în vederea asigurării respectării normelor de protecţie sanitară.

„Derulăm campanie de comunicare pentru a convinge românii să respecte regulile. Am avut nenumărate discuţii cu reprezentanţii instituţiilor din zona publică şi din zona privată pentru a solicita participarea conducătorilor de companii, de instituţii, indiferent că e vorba de Biserică sau de alte instituţii pentru a promova respectarea regulilor şi pentru a se asigura că se respectă regulile, fie în companii, fie în transportul public, fie în spaţiile comerciale, fie la oficierea slujbelor în biserică, cu orice ocazie în care există interacţiune umană.

Acestea sunt mesajele pe care le dăm în mod constant. Dacă suntem responsabili, dacă avem grijă să ne protejăm sănătatea, vom reuşi să ţinem în frâu această epidemie şi această epidemie nu va avea efecte negative asupra vieţii noastre de zi cu zi", a mai adăugat Ludovic Orban.

Comenteaza