Breaking news Luptă pierdută de Tișe, Boc și Buda! Guvernul Cîțu a numit prefect UDMR la Cluj

Luptă pierdută de Tișe, Boc și Buda! Guvernul Cîțu a numit prefect UDMR la Cluj

Tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR este noul prefect al județului Cluj. Numirea a fost făcută miercuri de către Guvernul condus de Florin Cîțu.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

După ce fostul prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean a fost numit secretar general adjunct al Guvernului, atribuțiile de prefect au fost preluate de supbrefectul Irina Munteanu. Ea va rămâne subprefect de Cluj din partea PNL, iar cel de-al doilea va fi Camelia Sălcudean, care va ocupa în premieră această funcție, fiind numită de către PLUS.

„Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe:

• Arad - Tóth Csaba;

Cluj - Tasnádi István Szilárd;

• Satu-Mare - Altfatter Tamás-Ferenc își continuă activitatea ca prefect;  

• Sălaj - Dari Tamás.

În perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR”, au transmis reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România. Conform negocierilor din coaliţie, UDMR ar urma să aibă 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. În afara celor patru posturi pentru care au fost făcute miercuri numirile, UDMR ar urma să desemneze şi prefectul judeţului Covasna.

În ultimele luni au fost foarte multe discuții cu privire la numirea prefectului de Cluj de către UDMR și pierderea acestuia de către PNL. Lideri importanți ai liberalilor clujeni precum Daniel Buda sau Alin Tișe le-au cerut celor din conducerea de la București să revină asupra deciziei și postul de prefect de Cluj să revină Partidului Național Liberal.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza