Maghiarii „cuceresc” Prefectura Cluj: După prefect, vor și secretarul general

Maghiarii „cuceresc” Prefectura Cluj: După prefect, vor și secretarul general

Subprefectul Zoltan Gyorke îi cere premierului Florin Cîțu să-l numească în funcția de secretar general al Prefecturii Cluj.

Liderii coaliției de guvernare au decis ca prefectul de Cluj să fie numit de UDMR. Fostul prefect, liberalul Mircea Abrudean a ajuns la București, fiind numit în funcția de secretar general adjunct al Guvernului condus de Cîțu. Astfel, tânărul avocat Tasnádi Szilárd va prelua fotoliul de prefect al Clujului începând cu luna martie, când va împlini vârsta minimă de 30 de ani.

După ce în data de 3 februarie 2021 a intrat în vigoare Ordonanța de urgență a guvernului nr. 4/2021 pentru modificarea Codului administrativ prin care funcția de subprefect a fost repolitizată, Gyorke i-a solicitat primului-ministru Florin Cîțu să-l numească în funcția publică de secretar general al Prefecturii Cluj, care este vacantă în acest moment.

Maghiarii „cuceresc” Prefectura Cluj: După prefect, vor și secretarul general

Gyorke îl amenință pe premier cu judecata

„Există puține șanse ca premierul să respingă cererea mea. Nu există nicio justificare pentru a face asta. Dacă ar refuza și ar dori să numească pe altcineva în această funcție, ar fi ilegal și îl voi da în judecată pentru asta ”, a declarat Gyorke, potrivit transindex.ro.

Secretarul general al instituţiei prefectului este înalt funcționar public și asigură conducerea operativă a acestei instituţii. El asigură stabilitatea funcţionării instituţiei prefectului, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între compartimentele instituţiei.

În data de 12 noiembrie 2020, Zoltan Gyorke a fost repus în funcția de subprefect al județului Cluj, de către fostul premier Ludovic Orban. Președintele PNL a fost și amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere pentru nepunerea în funcție a subprefectului.

Zoltan Gyorke a fost demis de trei ori din funcția de subprefect de guvernul PSD, dar de fiecare dată a atacat în Justiție decizia și a avut câștig de cauză.

Comenteaza