Maghiarii se împart în două la alegerile locale: Partidul Civic merge singur în alegeri VIDEO

Maghiarii se împart în două la alegerile locale: Partidul Civic merge singur în alegeri VIDEO
În 10 iunie, voturile maghiarilor din judeţul Cluj se vor împărţi cel puţin în două. Partidul Civic Maghiar a decis să meargă singur în alegeri.

Sâmbătă a expirat termenul dat UDMR-ului de PCM, pentru iniţierea unei colaborări, care să ducă la o participare cu liste comune de candidaţi la alegerile locale.

"Suntem puşi la zid de către Uniune, ca să mergem separat şi să realizăm un pluralism în alegerile locale şi, posibil, şi la alegerile parlamentare", spune Keizer Robert, preşedintele PCM Cluj-Napoca.

Reprezentanţii UDMR acceptă decizia "civicilor". "În continuare, părerea mea este că un dialog trebuie purtat şi ar fi benefic pentru toată lumea. Acum, dacă dânşii au decis aşa, asta e ", spune Laszlo Attila, viceprimarul UDMR din Cluj-Napoca.

PCM are deja propriul candidat la primăria clujeană, în persoana omului de afaceri Fodor Alpar, şi spune că va depune liste de candidaţi în cel puţin 14 localităţi, plus Consiliul Judeţean, urmând să-şi anunţe în curând şi candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean. O a treia formaţiune maghiară, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, aşteaptă încă o invitaţie la negocieri din partea UDMR, iar, în caz contrar, ar putea intra şi ea pe cont propriu în scrutinul local.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Radu Morea

Comenteaza