Maghiarii strâng rândurile: UDMR+PCM=LOVE. Ce spun şefii clujeni ai celor două partide VIDEO

Maghiarii strâng rândurile: UDMR+PCM=LOVE. Ce spun şefii clujeni ai celor două partide VIDEO
UDMR şi Partidul Civic Maghiar anunţă că vor elabora împreună proiectul de lege pentru autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc. De asemenea, PCM va sprijini candidaţii UDMR la alegerile europarlamenare. Preşedinţii celor două partide, Kelemen Hunor şi Biro Zsolt, au semnat, astăzi, la Cluj, un protocol de colaborare pe termen lung, potrivit declaraţiilor celor doi lideri.

Maghiarii strâng rândurile, iar unul dintre principalele lor obiective este să obţină autonomia aşa-zisului ţinut secuiesc. "Noi astăzi am înmânat proiectul nostru preşedintelui Biro, aşteptăm observaţiile lor, vom avea un punct de lucru şi vom discuta acolo", spune preşedintele UDMR, clujeanul Kelemen Hunor, cu referire la preşedintele PCM Biro Zsolt. "Se ştie că PCM a dus o luptă mare pentru a fi recunoscut", spune acesta din urmă, "şi acest fapt ca semnal cu partidul de gzuvernământ reprezintă un fapt că PCM este recunoscut ca fiind o forţă".

Protocolul dintre UDMR şi PCM este unul pe termen lung, potrivit liderilor celor două formaţiuni politice. "Nu este doar un protocol care vizează alegerile europarlamentare", spune Kelemen, "ci pe termen mediu şi lung conţine acele deziderate strategice comune".

Kelemen Hunor a declarat că protocolul îi va ajuta pe primarii sau consilierii PCM din teritoriu să beneficieze de ajutorul parlamentarilor UDMR. "Prin această înţelegere strategică pe termen mediu şi lung vom avea posibilitatea de a colabora la nivelul administraţiilor locale acolo unde şi PCM are primari, consilieri, noi fiind reprezentanţii comunităţii maghiare în Parlament", spune Kelemen.

UDMR a strâns peste 240.000 de semnături pentru lista proprie de candidaţi la Parlamentul European, care va fi depusă, luni, la Biroul Electoral Central.


Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza