Marcel Ciolacu vrea testarea elevilor: „După vacanţa forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos”

Marcel Ciolacu vrea testarea elevilor: „După vacanţa forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos”

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că decizia privind testarea anti-COVID în școli a rămas doar la stadiul de analiză.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

PSD condamnă ''incapacitatea'' coaliţiei de guvernare de a lua o decizie clară în privinţa testării anti-COVID-19 în unităţile de învăţământ, ceea ce face ca şcoala să reînceapă în aceeaşi ''stare de confuzie'' în care se afla înainte de vacanţă.

„După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos şi incertitudine în ceea ce priveşte testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în şcoli a rămas la stadiul 'vom vedea', 'vom analiza'.

Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localităţile din România şcoala începe în regim online pentru foarte mulţi elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului", a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului, PSD consideră că decizia Guvernului de a permite prezenţa fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul şcolar a fost total compromis pentru această categorie de elevi.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat şcoala în pandemie şi cum au sacrificat o generaţie întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsaţi să vină la şcoală, aşa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoşului că nu poţi învăţa un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!", a subliniat Ciolacu.

VEZI LISTA ministerului Educației cu scenariile din școli și localitățile din Cluj în care elevii vor merge fizic la școală.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza