Marius Nicoară: Voi implementa toate proiectele pe care primăria le-a uitat pe hârtie

Marius Nicoară: Voi implementa toate proiectele pe care primăria le-a uitat pe hârtie
Candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, liberalul Marius Nicoară, a precizat, de dimineaţă, la Realitatea FM Cluj, că planul său este de a relansa Clujul prin elaborarea unor proiecte de dezvoltare pe termen lung.

"În principal voi avea în vedere să creez alternative pentru transportul în comun, dar şi să realizez o serie de centre şi parcuri industriale de IT sau pentru energie verde", a declarat Marius Nicoară.

El a mai spus că este timpul ca primăria să se implice în proiectul de dezvoltare al Aeroportului Internaţioal Cluj-Napoca, având în vedere că acest obiectiv reprezintă motorul economic al oraşului şi al judeţului.

"Dacă voi ajunge primar, voi avea în vedere să realizez un parteneriat puternic cu Consiliul Judeţean pentru ca aeroportul clujean să se dezvolte aşa cum era prevăzut în proiectul pe care l-am demarat încă de acum cinci ani. Trebuie spus că fără un terminal cargo, fără o pistă de 3.500 metri, aeroportul nu va putea să ocupe locul pe care îl merită. Din păcate, primăria nu a înţeles că trebuie să se ocupe şi să se implice în sprijinirea acestui obiectiv important", a transmis Nicoară.

De asemenea, liberalul este de părere că toate proiectele pe care vechea administaţie locală le-a avansat pe hârtie trebuie analizate şi implementate.

"S-a vorbit despre cartiere de locuinţe pe care Boc le-a promis, despre centuri ocolitoare, despre şosele urbane, despre multe astfel de obiective de infrastructură. S-au realizat studii şi proiecte fără însă ca acestea să fie şi aplicate de aceea, planul meu este să reevaluăm toate aceste documentaţii, să organizăm dezbateri publice, să găsim finanţare de la Guvern sau din fonduri europene şi să încercăm să le implementăm", a mai spus Nicoară.

Comenteaza