Maşinile hoţilor de lemne vor fi confiscate, anunță ministrul Mediului

Maşinile hoţilor de lemne vor fi confiscate, anunță ministrul Mediului

Codul Silvic va suferi modificări, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe. 

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţă modificări la Codul Silvic, el spunând că vehiculele utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice vor fi confiscate, măsura care urmează să fie votată de Parlament având rolul de combatere a tăierilor ilegale din pădurile României.
 
Conform ministrului, Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare.
 
„Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite”, a scris Alexe, pe Facebook, joi seara.
 
Noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile României.
 
„Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, precizează ministrul Mediului.
 
Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancţiunilor, încadrarea la infracţiune a oricărui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza