Măştile jos pentru identificare! Se va întâmpla la alegerile locale

Măştile jos pentru identificare! Se va întâmpla la alegerile locale
| Foto: doarromania.ro

Ce surprize mai aduc alegerile locale din 27 septembrie în contextul pandemiei de COVID-19? Pe lângă faptul că se va umbla cu urna mobilă pe la ATI, acum votanţii află că vor da jos măştile de pe faţă pentru identificare.

Jos măştile, sus ştampilele! Cetăţenii care îşi vor exercita dreptul constituţional la alegerile locale din 27 septembrie vor fi nevoiţi să îşi dea jos măştile de protecţie de cel puţin două ori, pentru a fi identificați pe de-o parte de către operatorul de tabletă și de cealaltă, de către președintele secției de votare.

În plus, alegătorii trebuie să-și dezinfecteze mâinile de două ori, la intrarea și ieșirea din secția de vot, a anunațat președintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, într-un interviu pentru Agerpres.

Costul total al alegerilor locale din acest an a crescut la circa un miliard de lei, a anunțat oficialul. Motivul – creșterea indemnizaţiilor pentru cetățenii care fac parte din corpul electoral, precum şi o suplimentare cu 19 milioane lei pentru măsurile de protecţie sanitară la secţiile de votare.

Mitulețu – Buică a mai spus că în secțiile de vot va fi păstrată distanţa de un metru între persoane, membrii secţiilor de votare. Vor exista panouri despărţitoare faţă de alegători. În plus, în secțiile de vot va fi efectuată în permanență aerisirea spaţiilor în care se votează.

Comenteaza