Măsurile anunţate de guvernul Orban pentru redresarea economiei. Ce se întâmplă cu TVA-ul

Măsurile anunţate de guvernul Orban pentru redresarea economiei. Ce se întâmplă cu TVA-ul
| Foto: gov.ro

Cele mai importante declaraţii făcute de premierul Ludovic Orban şi de ceilalţi miniştri prezenţi la şedinţa de Guvern:

Orban: Vom putea disponibiliza 750 de milioane de euro sprijin pentru intreprinderile mici si mijlocii. Trebuie sa vedem ca bancile asigura toate prevederile.

Orban: Am luat masura de a rambursa TVA-ul pe perioada starii de urgenta.

Citu: Am ajuns cu rambursarea TVA-ului la 2 zile. Continuam informatizarea ANAF.

Citu: Pana la 1 octombrie sper sa avem la punct si sistemul de informatiza al facturilor.

Orban: Noi am marit termenul pana la care cetatenii pot sa isi plateasca taxele si impozitele. Asta nu inseamna sa nu isi plateasca taxele. Noi am luat aceasta decizie ca sa nu fie cozi, sa evitam raspandirea virusului.

Orban: Am luat decizia de a sustine angajatii si angajatorii plus persoanele fizice autorizate. Cum stam cu pregatirea platilor?

Violeta A. : O parte au primit banii in cont. Primele plati din rezervele institutiilor au fost facute. Asteptam rectificarea bugetara. La agentiile judetene sunt in total de 74. 000 de solicitari. Toate actele sunt pregatite pentru a da drumul la platile suplimentare.

Violeta A. : Voi propune sa completam lista beneficiarilor cu alte categorii care sunt afectate. Ne mentinem termenul de doar cateva zile de efectuare a platii.

Popescu: Pana astazi erau 15.000 de certificate de urgenta. Absolut toate cererile procesate sunt automat rezolvate.

Popescu: Lucram la o noua aplicatie informatica. Toate agentiile sunt obligate sa raporteze, dar si acele raportari sunt cu adevarat reale si vrem sa le mai certifice inca o data.

Orban: Ne confruntam cu o seceta care ne afecteaza grav culturile.

Ministrul Agriculturii: Astazi am semnat impreuna cu Vela regulamentul privind situatiile de urgenta. incepand de maine comitelel locale si judete se vor prezenta pentru a consemna dimensiunea pagubelor. De 10 ani fermierii nu au mai fost despagubiti pentru pagubele suferite.

Orban: Am luat o masura de interzicere a exporturilor de cereale. Masura nu poate fi decat o masura temporara. Aceasta este pentru asigurarea sigurantei alimentare. Va trebui sa ne miscam foarte repede.

Tataru: Avem o capacitate pe aparate de 6000 de teste pe zi in 57 de centre de testare. Avem centre care au o capacitate mai mare de testare.

Tataru: In acest moment s-a ajuns la un stoc care sa ajunga pe 2-3 saptamani fiind alimentat o data la doua saptamani.

Orban: Trebuie sa sprijim productia autohtona. Poltica de incurajare a intrarilor pe piata din exterior trebuie sa inceteze. Atata timp cat avem o capacitate de producere semnificativa trebuie sa avem grija ca aceste companii au acces pe piata medicamentelor din Romania..

Comenteaza