Mega-scandal la Turda. Primarul Matei, trimis acasă: "Dați-vă demisia și faceți fericiți mii de turdeni!"

Mega-scandal la Turda. Primarul Matei, trimis acasă: "Dați-vă demisia și faceți fericiți mii de turdeni!"
| Foto: facebook.com/CristianOctavianMatei

Tensiunile de la Turda continuă între consilierii locali ai Partidului Mișcarea Populară și cei ai Partidului Național Liberal. Mărul discordiei, în cele mai multe cazuri, este edilul Cristian Matei, acuzat că nu face față responsabilităților de primar. 

Chiar dacă la nivel național au apărut voci care au vorbit despre o fuziune între PMP și PNL, pe plan local, cel puțin la Turda, lucrurile sunt departe de orice tip de alianță. Ba mai mult, se pare că este vorba deja de o tradiție ca cele două organizații să se atace reciproc.

În urmă cu câteva zile, ZIUA de CLUJ a scris despre faptul că PMP Turda îi cere demisia edilului Cristian Matei, pe motiv că acesta nu poate face față implementării unor proiecte europene făcute de angajații Primăriei.

La scurt timp, a venit și replica celor de la PNL Turda:

„Strict legat de proiectele enumerate de către consilierul local PMP Nap Adrian situația actuală a termenelor de finalizare conform contractelor și actelor adiționale este următoarea:

Termen de finalizare:

1. Extindere și reamenajare Parc zoologic și de agrement Turda 31.12.2023
2. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a orașului Turda 31.12.2023
3. Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al orașului Turda, construire autobază și amenajare Park&Ride 28.02.2023
4. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a orașului Turda 30.09.2022
5. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de centru a orașului Turda 30.11.2022
6. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a orașului Turda 30.09.2022
7. Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda 31.12.2023

Conform termenelor de finalizare precizate anterior fiecare proiect este în perioada de implementare în conformitate cu clauzele contractelor în derulare și a actelor adiționale încheiate. La această dată nu sunt temeri legate de o eventuală nefinalizare a vreunui proiect în termenele convenite”, au transmis consilierii locali ai PNL Turda, pe rețelele de socializare.

De asemenea, aceștia au relatat și „poziția” primarului Matei:

Sunt contrariat de faptul că ori de câte ori în calitate de primar convoc o ședință de îndată a Consiliului Local sunt asaltat de întrebări din partea grupului PMP legate de necesitatea convocarii de urgență a ședinței, deși consilierii locali sunt remunerați generos pentru o activitate de maxim o oră lunar cât durează ședințele de consiliu, iar rolul lor este de a se implica activ cât mai mult în susținerea dezvoltării municipiului Turda, astfel încât prezența de 15 minute la o ședință online nu ar trebui să fie atât de deranjantă pentru unii consilieri locali.

(...) Asigur din nou toți cetățenii municipiului Turda că întreaga mea activitate în funcția de primar este canalizată spre dezvoltarea rapidă și susținută a municipiului nostru și diminuarea, chiar eliminarea tuturor problemelor preluate de la predecesorii mei, în special la nivelul infrastructurii”, a transmis edilul, care este și președintele organizației PNL Turda.

Replică la replică

N-a trecut mult timp, și cei din PMP au venit cu o nouă postare la cele afirmate anterior de către liberalii turdeni și edilul municipiului Turda.

„Primarul Matei Cristian s-a ascuns în spatele consilierilor PNL, pe care i-a pus să dea replici! Deja e speriat că tot mai mulți turdeni îl vor demis! Pe scurt: primarul zice că președintele PMP Turda a mințit când a spus că 7 proiecte au termenele inițiale depășite. Ca probă, primarul prezintă alte termene, fără să precizeze că termenele prezentate sunt... PRELUNGIRI ale termenelor inițiale! Tocmai pentru că nu a fost în stare să le termine la timp!

Adrian Nap, președintele PMP Turda, afirmă următoarele: Dacă primarul consideră că eu mint și nu datele prezentate de mine sunt termenele inițiale anunțate pentru finalizarea proiectelor, îmi dau demisia din Consiliul Local! Dar dacă din dovezi și probe rezultă că el a mințit, că datele prezentate de noi erau termenele inițiale, care au primit prelungiri tocmai pentru că nu au fost finalizate (e păcat să pierdem banii europeni, din cauza unui primar care nu face față), își dă demisia din funcția de primar, gest pe care-l așteaptă mii de turdeni?

(...) Dați-vă demisia, domnule primar și faceți fericiți mii de turdeni! Până nu vă dau ei jos! Că o vor face! Că s-au săturat!”, se arată în postarea celor de la PMP Turda.

Comenteaza