Merkel, la Washington. Cancelarul german se întâlneşte cu Donald Trump

Merkel, la Washington. Cancelarul german se întâlneşte cu Donald Trump
Angela Merkel se îl va întâlni, vineri, pe preşedintele american la Casa Albă după ce vizita, care trebuia să aibă loc marţi, a fost amânată din cauza unei furtuni de zăpadă care a afectat nord-estul SUA.

Angela Merkel şi Donald Trump se vor întâlni pentru prima dată la Casa Albă după ce noul preşedinte al Statelor Unite şi-a preluat mandatul. Cei doi lideri vor discuta pe chestiuni de apărare, comerț și securitate, dar şi despre relaţiile cu Rusia, relatează Reuters. 

Potrivit unor oficiali, Angela Markel doreşte să discute cu Donald Trump teme privind asigurarea unei Uniuni Europene puternice, dar şi despre lupta împotriva schimbărilor climatice.

Trump, care a criticat-o pe Merkel pentru deschiderea graniţelor pentru refugiaţi, intenţionează să-i ceară sprijinul în ceea ce priveşte majorarea plăţilor pentru apărare, către NATO, a ţărilor membre.

De asemenea, este de aşteptat ca Trump să se consulte cu Cancelarul german şi pe tema relaţiilor cu Rusia: "Președintele va fi foarte interesat să cunoască punctul de vedere al Cancelarului legat de relaţia cu Putin", a declarat un oficial reporterilor.

 

Comenteaza