Mesajul lui Iohannis, înainte de sărbători: „De Crăciun şi Anul Nou staţi acasă dacă vreţi să vă fie bine”

Mesajul lui Iohannis, înainte de sărbători: „De Crăciun şi Anul Nou staţi acasă dacă vreţi să vă fie bine”
| Foto: cotidianul.ro

Toate restricţiile rămân în vigoare, pentru că pandemia nu s-a terminat, iar până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm, spune, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

„Am observat că foarte multă lume este interesată să ştie ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Pot să vă spun cum va fi cu restricţiile: toate restricţiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou. Însă aceste restricţii nu sunt facultative, asceste restricţii sunt obligatorii.

Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii pentru un motiv simplu - ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Șeful statului precizează că vor fi suplimentate dispozitivele Ministerului de Interne.

„Pentru cei nu înţeleg vorba bună vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile nu sunt doar aşa ca să fie şi respectarea lor este obligatorie. Cred, totuşi, cred că majoritatea românilor înţeleg rostul acestor restricţii, înţeleg rostul măştii, rostul distanţării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar şi este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte.

Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creştere, cum, din păcate, a fost, de exemplu, în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat şi se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu înţelegem greşit. Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu până când va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine staţi acasă cu familia”, conchide Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 5.340 de noi cazuri de îmbolnăvire şi 188 de decese la pacienţi confirmaţi cu Covid.

Comenteaza