Mesajul ministrului Vasile Dîncu, de ziua Aviației: „Ne daţi nouă, celor rămaşi la sol, o lecţie de frăţie, de solidaritate”

Mesajul ministrului Vasile Dîncu, de ziua Aviației: „Ne daţi nouă, celor rămaşi la sol, o lecţie de frăţie, de solidaritate”
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Aviatorii dau o lecţie de frăţie, de solidaritate, de unitate la bine şi la rău, a afirmat, miercuri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în cadrul ceremoniei de celebrare a Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene Române.

"Dragi aviatori, acolo sus, dumneavoastră sunteţi cei mai liberi oameni de pe pământ şi poate că fragilitatea percepută a vieţii vă face mai solidari, mai uniţi şi prin aceasta ne daţi şi nouă, celor rămaşi la sol, o lecţie de frăţie, de solidaritate, de unitate la bine şi la rău", a transmis Dîncu.

Potrivit acestuia, piloţii militari şi personalul navigant "îşi pun în pericol viaţa, în fiecare clipă, într-o meserie care a devenit pentru ei pasiune şi vocaţie".

El a subliniat că Executivul de la Bucureşti "rămâne angajat în procesul de înzestrare a Armatei, atribuind Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziţie a 32 de aeronave F-16".

"Un stat care nu îşi reconstruieşte politica de Apărare ţinând cont de configurările exterioare poate suferi fisuri uneori greu de reparat. Situaţia de securitate generată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, în vecinătatea Flancului estic al NATO, şi implicaţiile pentru securitatea euroatlantică necesită continuarea procesului de adaptare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei", a spus ministrul.

Comenteaza