Mesajul ministrului Vasile Dîncu, de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Ca guvernanţi va trebui să facem mai mult şi vă promitem asta"

Mesajul ministrului Vasile Dîncu, de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Ca guvernanţi va trebui să facem mai mult şi vă promitem asta"
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandancu

Ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, a lansat, vineri, un apel la solidaritate din partea întregii societăţi pentru sprijinirea copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi.

Social-democratul a participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, la evenimentul "Învingător pe frontul de acasă" dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, desfăşurat la Complexul Sportiv Steaua.

"Aceasta este o zi specială pentru societatea noastră, ar trebui să fie o zi specială pentru toţi dintre noi, pentru că lupta oamenilor cu dizabilităţi pentru a se trezi în fiecare dimineaţă pentru a rezista fiecărei zile este un exemplu şi este o valoare pe care ar trebui să o preţuim cu toţii.

De foarte multe ori, cei care au fost sortiţi să aibă dizabilităţi sunt mai puternici decât noi, au calităţi mult mai bune decât noi ceilalţi care am avut fericirea de a ne naşte cu simţurile cele mai importante treze. Trăim într-o perioadă în care oamenii sunt descurajaţi, în care oamenii nu simt un sens comun al colectivităţii, tinerii sunt demotivaţi", a declarat Vasile Dîncu.

Senatorul PSD de Cluj a făcut un apel la solidaritate, luând ca exemplu pe cei implicaţi în sprijinirea copiilor cu dizabilităţi.

"Exemplul pe care ni-l dau aceşti oameni, şi aici mă refer nu numai la Centrul CONIL, dar şi la militarii de la INVICTUS şi la luptătorii noştri din Clubul Steaua. Exemplul pe care aceşti oameni îl dau poate să fie o sursă de inspiraţie, ar trebui să fim mai solidari cu toţii şi mă bucur că Armata Română demonstrează încă o dată că nu este numai braţul înarmat al patriei, ci este şi parte din sufletul românilor. Exemplul acesta al militarilor de INVICTUS care au reuşit să adopte aceşti copii şi aceste asociaţii este unul cu totul special", a afirmat ministrul Apărării.

Dîncu a punctat faptul că "rezilienţa este un cuvânt la modă, dar care are mai multe sensuri".

"Unul din sensuri este acela de rezistenţă, pe care-l înţelegem cu toţii, dar sensul care vine din cultura anglo-saxonă porneşte dintr-un verb latin care înseamnă a face un pas înainte. Nu doar să rezişti crizelor şi problemelor sociale este important, ci este important să reuşeşti să te reconstruieşti pe tine şi să mergi înainte, să faci un pas înainte, acesta este exemplul de rezilienţă pe care ni-l dau aceşti copii, oamenii care se ocupă de ei şi militarii noştri de la INVICTUS ", a explicat parlamentarul clujean.

Ministrul a menţionat că este bucuros că de numele Guvernului din care face parte se va lega "desăvârşirea unei legislaţii umaniste, normale pentru secolul 21". "Şi, sper să putem duce la îndeplinire nu numai promovând o lege, dar convingând şi populaţia, autorităţile să respecte cu totul această lege, pentru că acesta este, deja, un alt lucru ", a adăugat Dîncu.

Ministrul Apărării a recitat, la finalul alocuţiunii sale, pentru copiii cu dizabilităţi prezenţi la eveniment, poemul "Invictus" al poetului anglo-saxon William Henley.

"Ca guvernanţi va trebui să facem mai mult şi vă promitem asta", a încheiat Dîncu, potrivit Agerpres.

Evenimentul, organizat de Asociaţia CONIL, la care au participat miniştrii Apărării şi al Sportului, membri INVICTUS România şi sportivi ai Clubului Steaua, are ca scop strângerea de fonduri pentru terapia şi tratamentul copiilor cu autism şi alte dizabilităţi

Comenteaza