Mesajul noului prefect de Cluj, Tasnádi István Szilárd: „Este o mare onoare pentru mine”

Mesajul noului prefect de Cluj, Tasnádi István Szilárd: „Este o mare onoare pentru mine”
| Foto: Facebook.com/tasnadiszilard.official

Tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la UDMR este noul prefect al județului Cluj. Numirea a fost făcută miercuri de către Guvernul condus de premierul Cîțu.

Noul prefect al județului Cluj va fi învestit în funcție în cursul zilei de joi, 4 martie, la fel ca și cei doi subprefecți, Irina Munteanu din partea PNL și Camelia Sălcudean din partea PLUS.

„Este o mare onoare pentru mine faptul că Uniunea m-a numit în funcția de prefect al județului Cluj. De asemenea, este o mare plăcere faptul că mulți oameni m-au felicitat și mi-au urat o muncă rodnică! Vă mulțumesc tuturor din suflet.

Știu că această poziție este plină de responsabilități, de multă muncă și de provocări cotidiene, dar în același timp, fiecare provocare îmi dă putere, iar fiecare problemă poate fi rezolvată. Consider că este datoria mea să stabilesc o bună cooperare cu toate autoritățile publice locale din județ, cu organele statului și cu instituțiile publice deconcentrate.

De mâine (joi, 4 martie - n.red.) lucrez pentru județul Cluj, județ care face parte din inima mea. Vreau să continuăm construirea județul Cluj împreună!”, a transmis Tasnadi Szilard pe rețelele de socializare.

Scandal la Cluj din cauza numirii prefectului de către UDMR

Numirea prefectului de Cluj de către UDMR a iscat foarte multe controverse la nivelul organizației PNL Cluj. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, l-a atacat dur pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, care a cedat postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare.

De asemenea, Tișe a declarat că va propune în următoare ședință a Consiliului Județean Cluj demisia vicepreședintelui forului administrativ, Istvan Vakar (UDMR). Așadar, este pusă în pericol buna relație pe care PNL și UDMR o au la nivelul județului, în Consiliul Local Cluj-Napoca și la nivel de for județean.

Istvan Vakar a afirmat, miercuri, pentru ZIUA de CLUJ, că este o decizie neplăcută, dar nu a discutat încă cu Alin Tișe și speră că vor ajunge la o înțelegere. „Nu am reușit să vorbesc cu președintele Tișe. Trebuie să vorbim să vedem care este ideea politică, pentru că relația este foarte bună, funcționalitatea este în regulă. El a declarat asta în contextul numirii prefectului de Cluj de către UDMR, dar sunt două niveluri diferite de coaliție funcțională: una este guvernamentală, iar cealaltă este locală.

Coaliția locală este veche, de tradiție, nu e de conjunctură, precum cea guvernamentală. Sunt ferm convins că vom găsi o soluție, personal normal că m-a lovit declarația asta, dar trebuie să vorbim și să vedem care este treaba. Uman, evident este ceva supărător, dar politic trebuie să vedem despre ce e vorba, unde vor să ajungă cu treaba asta”, ne-a declarat Vakar. Președintele UDMR Cluj, deputatul Botond Csoma, nu a dorit să comenteze declarațiile făcute de Tișe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza