Update Mihai Goțiu spune de ce a fost exclus de pe lista pentru parlamentare: Delegații PLUS Cluj au fost amenințați de conducere

Mihai Goțiu spune de ce a fost exclus de pe lista pentru parlamentare: Delegații PLUS Cluj au fost amenințați de conducere
| Foto: Facebook

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat că procedura de selecție a candidaților USR-PLUS Cluj pentru alegerile parlamentare a fost influențată de intervenții ale conducerii PLUS asupra delegaților locali, care au fost amenințați cu sancțiuni dacă votează membri USR. Parlamentarul a spus și ce intenționează să facă în continuare.

Mihai Goțiu și deputatul USR Emanuel Ungureanu sunt nemulțumiți de alegerile interne ale USR-PLUS, nefiind pe locuri eligibile pentru alegerile parlamentare din decembrie, în urma votului din organizația Cluj.

Cei 120 de delegați care au participat la Conferința Județeană a Organizației USR-PLUS Cluj, au votat, duminică, lista filialei pentru alegerile parlamentare din decembrie. PLUS a fost reprezentat mai bine la alegeri, având 72 de delegați, în timp ce, USR a avut doar 48. Astfel, locurile eligibile au fost ocupate de membri PLUS.

"Din păcate, au fost și intervenții ale membrilor Biroului Național (BN) al PLUS către delegații PLUS Cluj în care au fost amenințați să nu care cumva să voteze candidați de la USR, în care li s-a transmis inclusiv faptul că ar putea exista sancțiuni împotriva celor care ar vota candidați. Nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. L-am sunat pe Victor Giosan, membru în BN al PLUS, despre care aveam informații că ar fi făcut o ședință la PLUS Cluj și le-a transmis lucrurile astea. Când l-am sunat a doua zi, nici măcar nu a încercat să infirme, ci pur și simplu mi-a spus «Ăsta e real politic». Îmi pare rău s-o spun dar ăsta nu e «real politic», e genul ăla de «real politic» pentru care oamenii nu mai vor să audă de politică și îi «iubesc» pe politicieni”", a declarat Goţiu pentru Digi24.ro. 

Mihai Goţiu a revenit cu o postare pe Facebook intitulată:  ”REALPOLITIK” ÎN USR PLUS? Da, dar ”realpolitik-ul” ăla nasol, grobian, care i-a scârbit pe cetățenii românii și i-a făcut să deteste atât de mult politica și pe politicieni.

La Cluj, alegerile din Filiala USR PLUS Cluj au fost grav influențate de intervențiile membrilor din Biroul Național (BN) al PLUS, care i-au băgat ”în ședință” pe delegații PLUS, amenințându-i cu sancțiuni în cazul în care vor vota candidați de la USR. Pentru că nu mi-a venit să cred așa ceva, l-am sunat pe Victor Giosan, membru BN PLUS, responsabil pe Transilvania, să-l întreb cum și-a permis să facă așa ceva. Nu doar că nu a negat intervenția, ci mi-a spus, cinic: ”Asta e realpolitik” (!!!).

În acest timp, liderii Alianței, Dan Barna și Dacian Cioloș, încearcă să minimalizeze ceea ce se întâmplă în procesul de desemnare a candidaților, punând totul pe ”nemulțumirea” celor care nu au prins un loc eligibil… Nu, nemulțumirea e mult mai mare pe fond.

Încă din perioada implicării pentru salvarea Roșiei Montane, am luptat împotriva mimării ”dezbaterii” publice și a ”raportării” că aceasta ar fi avut loc (chiar dacă nu se ținea deloc cont de ea). În Parlament, am propus și au fost adoptate amendamente la multe legi care prevăd consultări și dezbateri publice, astfel încât acestea să fie reale, nu doar proclamate/raportate că ar fi avut loc. Nu am cum să accept o mimare a dezbaterii și raportării că ”a avut loc” în USR PLUS. Dezbaterea reală ține de esența democrației, mimarea ei e o minciună și un afront la adresa inteligenței cetățenilor.

Și să nu-și închipuie nici Dan Barna, și nici Dacian Cioloș că cetățenii care ne susțin nu înțeleg lucrul ăsta. S-au auto-amăgit și cei de la Gabriel Resources la fel, și asta după ce au spart zeci de milioane de dolari în presă și propagandă, ca să raporteze că, în urma ”dezbaterilor”, cetățenii români ”susțin” proiectul lor cu cianuri și dinamită de la Roșia Montană. Cât de mult au ”crezut” cetățenii minciuna asta s-a văzut, în toamna lui 2013, când zeci de mii au ieșit în stradă pentru salvarea munților și patrimoniului cultural excepțional de la Roșia Montană.

Și mai am o nemulțumire majoră, care ține de asumarea de către USR PLUS a protecției mediului ca una dintre prioritățile majore ale partidului. Situația arată așa: Allen Coliban e primar la Brașov, Cornel Zainea și-a dat demisia din USR, iar eu am fost blocat de ”realpolitik”-ul promovat de conducerea PLUS. Adică toți cei trei parlamentari din USR care am activat în actuala legislatură în Comisiile pentru Mediu, de la Senat și Camera Deputaților nu vom mai fi în următorul Parlament. Asta în condițiile în care am avea nevoie de cel puțin 4-5 parlamentari care să ducă mai departe aceste lupte, devenite (până mai ieri) un brand al USR. Inclusiv prin preluarea comisiilor de specialitate, pe mediu, atât la Senat, cât și la Cameră…

Dacă ”realpolitik”-ul de gașcă scoate mediul dintre prioritățile USR PLUS, atunci e cazul ca cetățenii să știe asta, să nu-și facă iluzii și să voteze în cunoștință de cauză.

Comenteaza