Miile de bugetari care vor fi daţi afară, prilej de răfuială politică VIDEO

Miile de bugetari care vor fi daţi afară, prilej de răfuială politică VIDEO
Mii de funcţionari vor rămâne fără un loc de muncă în următoarea perioadă. Guvernul a anunţat că aproximativ 3000 de persoane vor fi date afară în luna august din administraţia centrală. PDL spune că e vorba doar de primul val de concedieri, care va fi urmat de un al doilea, în luna septembrie. USL promite însă că va debloca peste 1000 de posturi în administraţiile locale.

USL deschide calea epurărilor politice în rândul funcţionarilor publici, acuză PDL. O ordonanţă de Guvern prevede concedierea a 4% din funcţionarii care lucrează în 10 ministere şi în deconcentratele subordonate. Democrat-liberalii susţin că aceste concedieri se vor face pe criterii politice. "6.000 de familii vor fi epurate politic", spune senatorul clujean Alin Tişe. "4% dintre funcţionarii publici vor pleca în luna august, iar USL mai pregăteşte 4% în luna septembrie".

Aproximativ 3.000 de funcţionari urmează să rămână fără un loc de muncă. "Se taie 2.800 de posturi, din administraţia centrală şi se creează 1066 de posturi în administraţia locală", explică de cealaltă parte preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj. "Domnul Tişe nu a studiat nota fundamentală, nu a cerut informaţii, nu m-a sunat pe mine să mă întrebe, că ne cunoaştem din mediul politic. Promit că faceam o meditaţie cu totul şi cu totul gratuită pentru el".

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă 77 din 2013, toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului „unu la unu", adică la fiecare post devenit vacant se poate face o angajare.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza