Militarii români din Afganistan, la vot

Militarii români din Afganistan, la vot
Pentru cei 631 de militari aflați în misiune în Afganistan au fost organizate două secții de votare în bazele din Kabul și Kandahar, informează Ministerul Apărării Naţionale (MAN).

"Rechinii albi" din Batalionul 341 Infanterie au început, de câteva ore, să-și exercite dreptul la vot în teatrul de operații din Afganistan. Pe lângă secţiile amenajate la bazele militare, cei aflați în misiune în Kabul pot vota și la secția organizată în incinta Ambasadei României.

Buletinele de vot, ștampilele și celelalte materiale necesare procesului de vot au fost transportate în teatru cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, relatează Agerpres. În Balcanii de Vest, angajații MAN pot vota în secția organizată la Priștina, în teatrul de operații din Kosovo (56 de militari), și în cea din Sarajevo, în cadrul Ambasadei României în Bosnia și Herțegovina (38 de militari).

MAN precizează că misiunile au fost planificate astfel încât militarii să își poată exercita dreptul la vot, ținând cont și de evoluția situației de securitate din zonele de operații.

 

Comenteaza