Miniştri din cabinetul Tudose în care are speranţe preşedintele Klaus Iohannis

Miniştri din cabinetul Tudose în care are speranţe preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în cadrul reuniunii cu ambasadorii români, că având un ministru delegat pentru Afaceri Europene tânăr şi un ministru de Externe cu multă experienţă, "renaşte speranţa unei abordări serioase", subliniind că are speranţe şi cu ministrul Ţuţuianu.

"Acum, cu un nou şi tânăr ministru delegat şi un ministru de externe cu multă experienţă, parcă a renăscut speranţa unei continuităţi şi unei abordări serioase", a transmis preşedintele Klaus Iohannis în cadrul discursului ţinut în faţa ambasadorilor, făcând referire la ministrul pentru Afaceri Europene Victor Negrescu şi ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu.

Şeful statului a afirmat că "are speranţe" şi cu ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu, despre care a spus că "pare hotărât" să pună în aplicare înzestrarea Armatei Române, folosind cei 2% din produsul intern brut (PIB) alocaţi în 2017 domeniului apărării.

"România face parte din grupul restrâns de state membre care s-au decis să aloce 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare. Şi aici am speranţe cu noul ministru al Apărării, care pare a fi foarte hotărât în a pune în practică această chestiune, împreună, desigur, cu premierul", a spus Iohannis.

 

Comenteaza