Ministrul Bode rămâne în funcție după scandalul de plagiat. Moțiunea simplă a fost respinsă

Ministrul Bode rămâne în funcție după scandalul de plagiat. Moțiunea simplă a fost respinsă

Moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, intitulată "România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice" a fost respinsă miercuri de Camera Deputaţilor, cu 189 de voturi ”împotrivă”, 90 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat luni la dezbaterea moţiunii că nu este surprins de faptul că USR şi Forţa Dreptei au depus din nou moţiune simplă împotriva sa, în condiţiile în care „este evident pentru toată lumea că aveţi idei puţine şi fixe”.

Ministrul PNL i-a catalogat pe aceştia drept nişte „analfabeţi funcţional” care încearcă să îl denigreze şi să îl răstignească „în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional”. 

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, și a ajuns la concluzia că aceasta este “profund viciată”.

Ministrul de Interne Lucian Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj, care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB Cluj după hotărârea privind teza plagiată.

Comenteaza