Ministrul Dîncu, despre războiul din Ucraina: „Este o acalmie falsă” / Ce crede că va urma

Ministrul Dîncu, despre războiul din Ucraina: „Este o acalmie falsă” / Ce crede că va urma
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susține că ceea ce vedem acum este ”o acalmie falsă”, care va fi urmată de noi lupte săptămâna viitoare.

Dîncu a fost întrebat, sâmbătă seară, la Antena 3, despre extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră, şi a afirmat:

„În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”.  

Ministrul a precizat că „acest plan nu este nou pentru NATO”.  

„S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile”, a adăugat social-democratul, potrivit news.ro.

„Nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, însă evident că suntem vigilenţi si acest lucru a fost luat în calcul înainte", a mai declarat clujeanul.

Acesta crede că liderul rus a încercat să tragă de timp prin diplomaţie, negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk.  

„Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (...) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi fluxuri migratorii mai mari”, a mai declarat ministrul Apărării.  

Comenteaza