Ministrul Economiei, vizat de o moțiune simplă a PSD. Ciolacu: „478 de milioane de euro blocate”

Ministrul Economiei, vizat de o moțiune simplă a PSD. Ciolacu: „478 de milioane de euro blocate”
| Foto: puterea.ro

PSD-iștii vor depune, în această săptămână, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pe care îl acuză că a blocat măsura 3 şi că a avizat iniţierea vânzării companiilor profitabile.

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta, la Senat, moţiunea împotriva domnului ministru Năsui. Motivele le cunoaşteţi - blocarea Măsurii 3, fonduri europene - 478 de milioane de euro blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să-şi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada de pandemie şi de criză economică, lucru rotal neadecvat ca membru UE, celelalte state blocând vânzarea de acţiuni”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Liderul PSD îl acuză pe Claudiu Năsui, de asemenea, că a decis să nu se mai promoveze exporturile româneşti. Ciolacu mai spune că social-democraţii vor încerca să creeze o majoritate care să voteze moţiunea simplă. „Tocmai de aceea depunem moţiunea la Senat, unde vom încerca o creăm o majoritate”, conchide Ciolacu.

În urmă cu aproximativ o lună, social-democrații au depus o moţiune simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 pesediști, care a fost respinsă de către deputați.

Comenteaza