Ministrul Ioan Rus a invitat delegaţia României în China în camera sa de hotel la o slănină

Ministrul Ioan Rus a invitat delegaţia României în China în camera sa de hotel la o slănină
Premierul Victor Ponta a povestit amuzat că ministrul Ioan Rus s-a asigurat că în timpul vizitei la Beijing are provizii de slănină, brânză, ceapă şi palincă, ţinând cont că bucătăria chineză diferă considerabil de cea europeană.

Astfel, după terminarea programului oficial, Rus i-a invitat în camera de hotel pe premier şi pe ceilalţi miniştri, Liviu Dragnea, Constantin Niţă şi Daniel Constantin, pentru a degusta din bucatele ardeleneşti, scrie Mediafax.

Rus le-a mărturisit, de altfel, ziariştilor că un bun ardelean trebuie să aibă întotdeauna la el când călătoreşte "slănină, brânză, ceapă, palincă şi o lanternă".

Premierul Ponta le-a povestit jurnaliştilor, în timpul zborului de întoarcere, că a oferit drept cadouri omologului chinez, Li Kekiang, două portrete, al acestuia din urmă şi al soţiei acestuia, realizate de Ştefan Popa-Popas, artist român renumit pentru lucrările realizate diferitelor personalităţi internaţionale.

Premierul român a primit, la rândul său, de la premierul chinez o farfurie de porţelan şi un platou cu prăjituri specifice Sărbătorii Mijlocului Toamnei, care va avea loc în curând în China.

 Ponta i-a oferit lui Li Kekiang şi un coş de produse bio din România şi a arătat că nu doar soţia sa, Daciana Sârbu, este o promotoare a acestor produse tradiţionale, ci şi ministrul Transporturilor.

Comenteaza