Ministrul Justiției despre decizia în cazul Belina: Este prudent și corect să așteptăm considerentele

Ministrul Justiției despre decizia în cazul Belina: Este prudent și corect să așteptăm considerentele
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că este prematur să exprime un punct de vedere în legătură cu decizia Curții Constituționale în cazul Belina, susținând că este "prudent" și "corect" să se aștepte considerentele, amintind de hotărârea privind abuzul în serviciu.

"Este prematur să exprim un punct de vedere, pentru că am luat și eu cunoștință de dispozitiv, dar cred că trebuie să vedem și considerentele. Va aduc doar un argument - nu uitați că a fost decizia cu privire la abuzul în serviciu, când dispozitivul a fost 'se respinge', iar considerentele erau de instituire a unui prag. Cred că este prudent și corect să așteptăm considerentele, să vedem ce au considerat judecătorii când au dat decizia", a spus Toader, la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituțională a României a respins joi cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și a constatat că nu există conflict juridic între Guvern și DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părți din insula Belina și brațul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a județului Teleorman.

 

Comenteaza