Ministrul Mediului, la Cluj: De LUNI începe programul „Rabla Local” / Mii de rable vor ieși de pe străzi

Ministrul Mediului, la Cluj: De LUNI începe programul „Rabla Local” / Mii de rable vor ieși de pe străzi
| Foto: ZIUA de CLUJ

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, aflat, vineri, într-o vizită la Cluj, a anunțat data când se va lansa programul Rabla Local.

Potrivit ministrului, este vorba de acel program prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să achiziționeze un autoturism nou pentru că, poate, nu stă prea bine cu banii în acest moment – poate casa mașina respectivă primind în schimb un voucher de 3.000 de lei”.

„Vreau să anunț că începând de luni, 31 iulie, ora 10 dimineața, se deschide programul mult așteptat, Rabla Local. Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate, iar proprietarul primește un voucher de 3.000 de lei. E bine de știut că suma se plătește cu un efort partajat între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală, 2.400 de lei de la Ministerul Mediului și 600 de lei de la Primării. Alocăm aproape un sfert de miliard de lei. Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României, prin Rabla Local, care este un program complementar programului Rabla Clasic și Rabla Plus”, a declarat Mircea Fechet. 

Conform acestuia, sunt deja 500 de primării înscrise în acest program, iar așteptările sunt foarte mari.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat că programul Rabla Local este de mare interes și în orașul de pe Someș.

„Pot spune că, în ultimele două luni, la telefonul primarului întrebarea legată de acest program este pe primul loc în solicitările clujenilor. De astăzi vor putea fi pregătiți să se înscrie. Apreciez dinamismul cu care ministrul Mediului s-a mișcat pentru a face acest program viabil. Noi, la Cluj-Napoca, am aprobat hotărârea de Consiliu Local pentru 5.000 de mașini. Am decis susținerea financiară de 20%, iar domnul ministru ne-a asigurat că partea de 80% care ține de minister este asigurată”, a afirmat Boc.

Comenteaza